Carl Holst går af som forsvarsminister

Carl Holst går af som forsvarsminister

Analyse: Løgne og elendig pressekontakt har kostet Carl Holst

Carl Holst går af som forsvarsminister, oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg træder tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, siger Carl Holst i pressemeddelelsen.

Carl Holst (foto: Finn Frendsen) Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 10:26 Afsløring: 165 mails belaster Carl Holst

Hans Engell svinger hammeren hårdt over landets forsvarsminister. (Foto: Ole Steen) Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 08:28 Engell: Det ser sort ud for Holst

- Jeg har været glad for og beæret over det privilegium at være minister for et område med så mange dedikerede mænd og kvinder, der hver dag yder en kæmpe indsats for Danmark, siger Carl Holst i pressemdelelsen.

Her erkender Holst, at det er sagen om Holsts brug af Christian Ingemann Nielsen som regionsbetalt valgkampsmedarbejder, der er årsag til hans beslutning om at stoppe som minister.

- Men jeg har også måttet erkende, at sager fra min tid som formand for Region Syddanmark er kommet til at skygge for mine muligheder for at gøre en forskel som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Sager, der også efterhånden er kommet til skygge for regeringens arbejde, og det ønsker jeg ikke.

- Derfor har jeg meddelt statsministeren, at jeg ønsker at træde tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde af hensyn til forsvaret og af hensyn til regeringens vigtige arbejde, siger Carl Holst.

Se også: Ny forsvarsminister: Facebook siger Søren Gade

Fortsætter i Folketinget

Carl Holst fortsætter dog som menigt medlem af Venstres folketingsgruppe, oplyser han til Ritzau.

Se Løkke fortælle om Holst her (Video: Kristian Brårud Larsen)

249 kommentarer
Vis kommentarer