Carl Holst henter spindoktor fra hjemegnen

Christian Ingemann Nielsen bliver hjælpende hånd for den nye forsvarsminister.

Forsvarsminister Carl Holst (V), der har været en del i mediernes søgelys i sin første tid som minister, har nu fået ansat en såkaldt spindoktor. Den officielle titel er særlig rådgiver.

Det er den 44-årige Christian Ingemann Nielsen, der kommer fra en stilling som presserådgiver i Region Syddanmark, hvor Holst tidligere var regionsrådsformand.

Carl Holst har været formand for Region Syddanmark i 15 år, før han blev valgt til Folketinget ved valget i juni.

Kort efter valget kom det frem, at Holst - helt i overensstemmelse med reglerne - stod til et eftervederlag i form af et års løn fra Region Syddanmark.

Kort efter sit farvel til Region Syddanmark fik Holst udbetalt de seks af månedslønningerne på én gang.

Den anden halvdel af lønningerne skulle så være faldet hver måned i et halvt år. Holst nåede at få udbetalt én af disse - i slutningen af juli - inden han valgte at sige stop for de sidste fem udbetalinger på hver 69.400 kroner.

Sagen kostede den nytiltrådte forsvarsminister mange runder i mediemøllen. Samtidig kom ministeren i modvind efter en advarsel fra udsendte flymekanikere om nedslidte kampfly og dårligt arbejdsmiljø. Det fik iagttagere til at spørge, hvorfor ministeren dog ikke havde en rådgiver til at hjælpe sig med pressehåndteringen.

Det har han så fået nu. Christian Ingemann Nielsen har ud over at være presserådgiver for direktionen i Holsts gamle region også været nyhedsredaktør på Jyske Medier og freelance erhvervsjournalist.

Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole.

6 kommentarer
Vis kommentarer