Annonce:
Annonce:

Carl Holst: Jeg håbede på hurtigt politi-arbejde

Den detroniserede forsvarsminister Carl Holst (V) har stadig mod på politik, og han håber snart at vende tilbage fra orlov

Annonce:
Følg Politik

Der er opbakning til Carl Holst, som Venstres kandidat til Folketinget i Esbjerg Omegnskreds.

Og hovedpersonen selv har mod på mere, selvom en række møgsager sidste år tvang ham til at trække sig som forsvarsminister efter 93 dage i Lars Løkkes (V) regering, skriver Ugeavisen Bramming.

- Jeg har stadig mod på politik, siger Carl Holst til Ugeavisen.

Carl Holst har i mange år siddet på tronen af Sønderjylland, som regionsrådsformand i Region Syddanmark, hvor Holsts karriere kørte på skinner, da han ’hellere ville være konge i en lorteby end en lort i en kongeby’, som han kækt formulerede det.

Nu sidder Venstre-manden detroniseret derhjemme, mens har har taget orlov fra Folketinget, hvor han blev kirkeordfører, efter at han måtte gå af som forsvarsminister på grund af en række møgsager.

Se en gennemgang af Carl Holst' skandaler her

Annonce:

Carl Holst vil genopstille: Venstre-formand trækker sig

Håbede på hurtigt politiarbejde
Møgsagerne førte til, at Region Syddanmark anmeldte den tidligere formand til politiet for ulovlig brug af offentlige midler.

Carl Holst selv håbede på, at sagen ville være afsluttet nu, og der kan blive tale om at udskyde den endelige beslutning om, hvem Venstre stiller op til Folketinget i kredsen.

- Jeg havde håbet på en afklaring om den verserende politisag, men det lader til at trække ud. Min orlovsperiode har jeg endnu ikke besluttet mig for, hvornår skal slutte. Forhåbentlig inden alt for længe, og så tager vi den derfra, siger Carl Holst.

En del af møgsagerne stammer fra tiden som formand for Region Syddanmark, hvor politikerne er enige om at stramme op på en lang række retningslinjer i regionens arbejde. Blandt andet ledelsesansvar og brug af eksterne ydelser.

Vild løn-fest fortsætter i Region Syddanmark

Annonce:

Formand trækker sig i protest
Formanden for Venstre i Esbjerg Omegnskreds, Thomas Rosenstand, har trukket sig, fordi resten af bestyrelsen bakker op om at genopstille Carl Holst til Folketinget, skriver fyens.dk.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Thomas Rosenstand, som ikke ønsker at kommentere sagen. Til fyens.dk oplyser han dog, at det ikke har noget med politik at gøre.

- Det har simpelthen noget at gøre med vederhæftighed, pålidelighed og tillid. Man skal kunne være sikker på, at dem man stemmer på rent faktisk lader sig stemme på, fordi de vil hjælpe os alle sammen, siger Thomas Rosenstand til fyens.dk.

- Det er ikke ligegyldigt, hvad du bliver meldt til politiet for. Der er altså forskel på, om man er kommet til at klippe hækken ind til naboen for lavt og så en sag, hvor man er blevet meldt til politiet af regionsrådet for misbrug af offentlige midler.

Løkke har tjent 30 mio. på politik

Annonce:

Intet at komme efter
Den nye formand for Venstre-kredsen er vognmand Jan Schou Jørgensen, som var chauffør for Carl Holst under valgkampen. Han mener ikke, at politiet vil finde noget på Holst, og han bakker '110 procent op'.

- Jeg er den, der har været mest sammen med Carl under valgkampen, hvor han hele tiden har understreget, at vi endelig ikke måtte få betalt noget, der ikke skulle betales. Han har hele tiden sagt, at det skulle foregå på en ordentligt måde, siger Jan Schou Jørgensen til fyens.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: