Carl Holst om utilfredse soldater: Det er voldsomme tal

Forsvarsministeren erkender, at Forsvaret har en enorm opgave foran sig med mistillid og officerflugt

(Foto: Anton Unger)
(Foto: Anton Unger)

- Det er voldsomme tal.

Sådan reagerer forsvarsministeren, Carl Holst (V), på to medarbejderundersøgelser - en fra Forsvarsministeriet og en fra officerernes fagforbund, skriver Fyens Stiftstidende.

Begge viser massive problemer med tilfredsheden og tilliden til ledelsen i det danske forsvar. Forsvarsministeren erkender, at man står foran en stor opgave, men vil ikke påtage sig medansvar for krisen.

Den første måling er fra juni i år. Det er den såkaldte HR-måling fra Forsvarsministeriet, der blandt andet viser, at 4300 medarbejdere allerede nu søger væk fra Forsvaret, og at 7700 medarbejdere er usikre på, om de vil være i Forsvaret om to år.

Derudover viser en nyere måling fra officerernes fagforening (HOD), der er lavet så sent som sidste uge, at hele 82 procent af Danmarks officerers tilfredshed bliver påvirket af en manglende tillid til Forsvarets ledelse.

Ifølge Carl Holst er der gode grunde til at tage begge målinger alvorligt.

- HR-målingen er et udtryk for, at der er en udfordring, og derfor er jeg sikker på, at Forsvarets ledelse tager det alvorligt. Jeg tager det også alvorligt. Jeg afventer ledelsens forslag, initiativer og handlinger, siger Carl Holst til Fyens Stiftstidende og fortsætter:

- Jeg vil også for mit vedkommende prøve at få sat skub på nogle af de ting, som er blevet udskudt i forholdt til anskaffelse af nyt materiel. Det, tror jeg, er en medvirkende årsag til frustrationen.

Forsvarsministeren vil tackle utilfredsheden og mistilliden på to måder. Dels vil han tage en diskussion med de faglig organisationer - som eksempelvis officerernes forbund. Dels vil han afvente Forsvarets ledelses input.

Hvor lydhør vil du være i forhold til fagorganisationerne, hvis de foreslår at ændre drastisk på den struktur, der er i dag?

- Jeg er lydhør over for alle ting. Men jeg vil først lytte til, hvad ledelsen kommer med. Det er jo dem, der bærer ansvaret. Jeg tror på åbenhed i Forsvaret, siger ministeren.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter