Carl Holst står fast: Søfartsstyrelsen skal til Svendborg

Forsvarsminister står ved alt, hvad han har sagt om at flytte 200 statsjob til Sydfyn, skriver Fyns Amts Avis

Selvom regeringen endnu ikke har lagt sine meget omtalte planer for udflytning af statslige arbejdspladser frem, så holder forsvarsminister Carls Holst (V) fast i, at Søfartsstyrelsen bør flytte til Svendborg.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Carl Holst, der er tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark, har ad flere omgange plæderet for at rykke Søfartsstyrelsen til Sydfyn. I valgkampen til regionsrådet i 2005, foreslog han ifølge Fyns Amts Avis, at Søfartsstyrelsen skulle flytte til Svendborg.

I 2010 forsøgte han igen at få flyttet styrelsen med de 200 statslige arbejdspladser fra København til Sydfyn.

I et svar til Fyns Amts Avis skriver ministerens særlige rådgiver, at Carls Holst står ved alt, hvad han har sagt og skrevet i den sag om Søfartsstyrelsen og Svendborg.

- Han ser frem til, at den nye regering overholder løfterne om at flytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen, så vi kan få et land i balance, skriver ministerens rådgiver, Christian Ingemann, ifølge avisen.

Regeringen er på vej med en plan for, hvilke statslige arbejdspladser, der skal flytte til provinsen. Men der er endnu ikke meldt noget officielt ud om, hvilke institutioner eller styrelser, der bliver tale om.

Udflytning af statslige arbejdspladser var en mærkesag for Venstre under valgkampen, og partiet har tidligere foreslået, at alle nye styrelser og institutioner bør placeres uden for hovedstaden.

Under valgkampen stillede nuværende transportminister Hans Christian Schmidt (V) sig i spidsen for en underskriftsindsamling, der skulle demonstrere den folkelige opbakning til udflytning af styrelser og institutioner.

Schmidt nævnte blandt andet Naturstyrelsen, Kort- og Matrikelstyrelsen og Energistyrelsen. Naturstyrelsen blev både foreslået rykket til Fyn og Sønderjylland, men om den rent faktisk ender med at flytte fra sin nuværende adresse på Østerbro, må tiden vise.

38 kommentarer
Vis kommentarer