Annonce:
Annonce:

Carl Holst vil genopstille: Venstre-formand trækker sig

Venstres formand i Esbjerg trækker sig fra sin post, fordi resten af bestyrelsen vil genopstille den omstridte Carl Holst (V) til Folketinget

Her kan du se en samlet gennemgang af Carl Holst' skandaler
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere forsvarsminister Carl Holst har igen givet krusninger på Venstre-vande.

Nu har formanden for Venstre i Esbjerg Omegnskreds, Thomas Rosenstand, trukket sig, fordi resten af bestyrelsen bakker op om at genopstille Carl Holst til Folketinget, skriver fyens.dk.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Thomas Rosenstand, som ikke ønsker at kommentere sagen. Til fyens.dk oplyser han dog, at det ikke har noget med politik at gøre.

- Det har simpelthen noget at gøre med vederhæftighed, pålidelighed og tillid. Man skal kunne være sikker på, at dem man stemmer på rent faktisk lader sig stemme på, fordi de vil hjælpe os alle sammen, siger Thomas Rosenstand til fyens.dk.

Annonce:

- Det er ikke ligegyldigt, hvad du bliver meldt til politiet for. Der er altså forskel på, om man er kommet til at klippe hækken ind til naboen for lavt og så en sag, hvor man er blevet meldt til politiet af regionsrådet for misbrug af offentlige midler.

Venstre-ballade brudt ud i lys lue: Det er sygt!

Intet at komme efter
Den nye formand for Venstre-kredsen er vognmand Jan Schou Jørgensen, som var chauffør for Carl Holst under valgkampen. Han mener ikke, at politiet vil finde noget på Holst, og han bakker '110 procent op'.

- Jeg er den, der har været mest sammen med Carl under valgkampen, hvor han hele tiden har understreget, at vi endelig ikke måtte få betalt noget, der ikke skulle betales. Han har hele tiden sagt, at det skulle foregå på en ordentligt måde, siger Jan Schou Jørgensen til fyens.dk.

Detroniseret Holst
Carl Holst har i mange år siddet på tronen af Sønderjylland, hvor Holsts karriere kørte på skinner, da han ’hellere ville være konge i en lorteby end en lort i en kongeby’, som han kækt formulerede det.

Annonce:

Nu sidder Venstre-manden detroniseret derhjemme, mens har har taget orlov fra Folketinget, hvor han blev kirkeordfører, efter at han måtte gå af som forsvarsminister efter 93 dage på grund af en række møgsager.

En del af sagerne stammer fra tiden som formand for Region Syddanmark, hvor politikerne er enige om at stramme op på en lang række retningslinjer i regionens arbejde. Blandt andet ledelsesansvar og brug af eksterne ydelser.

- Vi er i gang med at rydde op efter Carl Holst, og jeg er rimelig tilfreds, fordi der er bred enighed om rigtig mange ting, som ikke har fungeret, sagde Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum tidligere til Ekstra Bladet.

Maratonmøde om Holst: Sådan vil region rydde op

Måske oprejsning
Ekstra Bladets optælling viser, at der er brugt omkring en million af regionens kroner på Carl Holst personligt, som efterfølgende har vakt kritik. Derudover kommer de inddirekte omkostninger, såsom løn til offentligt ansatte, der angivelig lavede privat arbejde for Holst.

Politiker vil rense ud efter Holst: Væk med hans højrehånd

Annonce:

Carl Holst forsvarede sig fra sag til sag. Først en hel masse benægtelse, så beklagelse, så erkendelse, så mere benægtelse og til sidst en topadvokat i flæsket på en advokatundersøgelse.

Lige nu efterforsker politiet en anmeldelse fra Region Syddanmark om Carl Holsts brug af offentlige midler.

Noget tyder dog på, at Carl Holst langsomt er ved at rejse sig igen politisk. I hvert fald er der opbakning til, at han kan opstille til Folketinget igen. Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Carl Holst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: