Charlotte Bircow valgt som folketingskandidat for Liberal Alliance

Liberal Alliance har ved et møde tirsdag aften opstillet Charlotte Bircow i Københavns Omegns storkreds

Charlotte Bircow bliver Liberal Alliances seneste kendis-kandidat til det kommende folketingsvalg.

Fitnessdronningen blev tirsdag aften valgt som kandidat ved et opstillingsmøde i Københavns Omegns Storkreds sammen med et forholdsvist ukendt navn - Sahar Aslani, der tidligere har været kandidat for LA i Gladsaxe under kommunalvalget.

- Grunden til, at jeg gør det, er, at jeg har den helt klare livsstilsfilosofi, at den dag man ligger med stængerne i vejret, så er der kun det tilbage, at man har gjort en forskel, siger hun i et interview med Ekstra Bladet.

- Nu kunne jeg så godt tænke mig at gøre en forskel i lidt større sammenhæng.

Kendt for fitness
Charlotte Bircow er måske mest kendt for sine 'balder af stål'-træningsvideoer og var med til at udbrede cykelmotionen spinning i Danmark. I dag bruger den enlige mor sin tid som forfatter, foredragsholder og selvstændigt erhvervsdrivende.

Tanken om at blive politiker er dog ikke ny for hende, siger hun. Allerede som HA-studerende i erhvervsøkonomi, før hun startede fitnesskarrieren, overvejede hun at stille op.

De konservative har spurgte hende for flere år siden, om hun var interesseret i at stille op, men dengang takkede hun nej, siger hun. Det var hende selv, der henvendte sig til Liberal Alliance.

Ned med skatten og ventelisterne på sygehusene
Det er specielt skattelettelser og en stærkere sundhedssektor, der står øverst på Charlotte Bircows prioriteringsliste som folketingskandidat for Liberal Alliance.

Hun kender mange med kræft, og prognoserne viser, antallet af kræfttilfælde vil stige med op til 25% frem til 2025, siger hun. Det stemmer ikke overens med den udvikling, man har set på sundhedsområdet, siger hun.

- Man har nedlagt hver femte sengeplads. Jeg synes, der trænger til at gøres hovedrengøring i den offentlige sektor, siger hun.

Ellers er handlingsplanen i korte træk:

- Ikke noget skat på de først 7.000 kroner om måneden. Skatteprocenten skal ned på 40. Væk med registreringsafgift på bilerne, siger hun.

Charlotte Bircow siger, at hun i den kommende tid regner med tage ud og fortælle om sine egne og partiets mærkesager.

- Charlotte har en meget spændende profil, (så) jeg er sikker på, hun vil blive et stort plus for Liberal Alliance, siger storkredsformand i Københavns Omegn Martin Peter Nilsson i en pressemeddelelse.

Flere kendisser på stemmesedlen
Kuglestøder og nuværende folketingsmedlem Joachim B. Olsen stiller i forvejen op som spidskandidat for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds.

Tirsdag meddelte også provo-digteren Yahya Hassan, at han ville stille op for Nationalpartiet.