Claus Hjort: Ønsker Pape virkelig valg?

Finansminister Claus Hjort Frederiksen kridter banen op før blåt forsoningsmøde: Ønsker Pape virkelig valg?

Det er ikke kun statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige blå partiledere, der deltager onsdagens forsoningsmøde i Statsministeriet.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er også mødt op til mødet. Og i hans optik er der kun ét spørgsmål, der skal afgøres:

- Det, der er på spil, er, om De Konservative ønsker, at Mette Frederiksen, Johanne Schmidt-Nielsen og Alternativ et skal styre landets politik. For hvis det ender med et folketingsvalg, så kan det blive resultatet, siger finansministeren til TV 2 News.

Mødet skal med Løkkes ord teste, om det borgerlige samarbejde er levedygtigt, efter De Konservative tirsdag erklærede mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

En melding, der kom som en overraskelse for Løkke, der på et pressemøde onsdag middag understregede, at blå blok ikke kan have "et tillidsfuldt samarbejde, hvor man uden varsel pludselig trækker taburetten væk under en minister."

Claus Hjort Frederiksen forsikrer, at der "ikke er stukket et eneste tal under bordet" i forbindelse med de omdiskuterede beregninger af miljøeffekterne ved landbrugspakken.

- Det er en absurd situation, vi er havnet i, siger Claus Hjort Frederiksen til TV 2 News og forsvarer sin ministerkollega:

- Det er en minister, der har udført sin opgave til punkt og prikke.