Claus Hjort træt af jammer: Borgmester dybt skuffet

Borgmestre fra flere kommuner kritiserer finansminister Claus Hjort Frederiksen for manglende økonomisk støtte til løsningen af flygtninge-problematikken

Finansminister Claus Hjort Frederiksen kritiseres af flere borgmestre for ikke at hjælpe til med løsningen af flygtningeproblematikken. (Foto: Peter Hove Olesen)
Finansminister Claus Hjort Frederiksen kritiseres af flere borgmestre for ikke at hjælpe til med løsningen af flygtningeproblematikken. (Foto: Peter Hove Olesen)

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har i den grad gjort sig utilbens blandt flere af landets borgmestre.

- Jeg er dybt skuffet over Claus Hjort. Når han som minister går ud og laver forpligtelser på vegne af kommunerne, har han også en forpligtelse overfor kommuner til at hjælpe med at overholde kommunernes forpligtelser, siger Guldborgsund kommunes borgmester fra Guldborgsundlisten John Brædder.

Se også: Borgmestre efterlyser redskaber til at håndtere flygtninge

Skuffelsen kommer på baggrund af borgmestrenes ønske om flere penge til modtagelsen af de flygtninge, som ankommer i Danmark i forbindelse med masseindvandringen fra især Syrien og resten af Mellemøsten.

- Det kommer til at gå ud over budgetterne og dermed velfærden. Staten bliver nødt til at tage en del af det ansvar, kommunerne bliver pålagt, siger Nils Borring, socialdemokratisk borgmester i Favrskov kommune.

Se også: Flygtninge-regning til kommuner: 5000 boliger, 1200 pædagoger, 20 læger

Og selv om både borgmestre, kommunale og statslige topchefer i dag mødes til 'Kommunaløkonomisk Forum 2016' i Aalborg, ser det ikke ud til, at kommunerne skal regne med ekstra hjælp trods den ekstraordinære flygtningesituation.

Se også: 'Planløs' Pind tørrer grænse-ansvar af på Inger Støjberg

Tidligere på dagen udtalte finansminister Claus Hjort Frederiksen således til DR, at kommunernes økonomi kun forhandles én gang årligt og at kommunerne har for vane at klage over for lidt støtte fra regeringen.

- Jamen, det er klart, at der er store udfordringer med de mange asylsøgere, der kommer. Men lige præcis det med efterslæbet – nu har jeg jo været finansminister i nogle år – det har de jo, hvad enten det er udlændinge eller andre. Så det er sådan en fast retorik, kommunerne har.

Den køber Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen (K) dog ikke.

- Nej, det Claus Hjort benytter er netop den der Christiansborg-retorik, og det bryder jeg mig bestemt ikke om. Men den kommer af, at afstanden mellem Christiansborg og landets kommuner er blevet alt for lang, siger han.

- Når vi så at sige 'altid beklager os og altid mangler penge', er det jo fordi, der kræves mere og mere af os fra statens side. Derfor mener jeg også, at Claus Hjort, som jeg ellers har respekt for, bør komme ud og indse tingenes tilstand. Og han har også selv sagt på TV, at der mangler penge i kommunerne. Det her er ikke noget, vi bare piver over - det er virkelig alvorligt og et reelt problem, slutter Knud Kristensen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

333 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere