Clement: Jeg kunne også have sagt cowboys og indianere

Justitsminister Søren Pind har boykottet DR-journalisten Clement Kjersgaard efter citat om politi og røvere

Clement Kjersgaard (Foto: DR)
Clement Kjersgaard (Foto: DR)

Justitsminister Søren Pind (V) nægter at stille op til interview med journalisten Clement Kjersgaard, efter at DR-profilen har sammenlignet journalister og politikere med politi og røvere.

Men Clement Kjersgaard understreger, at han ikke med sin kommentar kalder alle folkevalgte for kriminelle.

- Jeg kunne også have sagt cowboys og indianere.

- Jeg siger ikke med den kommentar, at politikerne er kriminelle, og at jeg er politiet. Landets justitsminister må meget gerne være sheriffen. Den titel har han taget først. Så er jeg landevejsrøveren, siger han.

Søren Pind (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Pind boykotter Clement: 'Han behandler mig som en kriminel'

Ved flere lejligheder har Clement Kjersgaard fremført, at journalister og politikere er lige så lidt på samme hold som politi og røvere. Det har mandag eftermiddag fået justitsministeren til tasterne på Facebook:

- Clement opfatter med andre ord sig selv som lovens håndhæver og politikere som kriminelle. Det forklarer en del - men den tilgang er farlig for folkestyret.

Men justitsministeren har misforstået pointen, mener Clement Kjersgaard.

- Pointen er, at vi ikke er i samme branche. Han må gerne være røver, så er jeg politi. Vi kan også sige, at det er omvendt. Der ligger ikke i det udtryk nogen som helst form for moralsk bedømmelse eller en anklage af politikerne om at være kriminelle.

Spørgsmål: Hvorfor er det vigtigt at understrege forskellen på journalister og politikere på den måde?

Uffe Elbæk, der her er fotograferet med sine politiske venner, får opbakniing på Facebook, efter interviewet med Clement Kjersgaard sømdag aften. (Foto: Ole Frederiksen) nationen Uffe Elbæk: For begavet til Clements 'ja'/'nej'-spørgsmål

- På grund af den situation, vi står i. Det er ikke politikerne, der skal bestemme, hvilke spørgsmål pressen stiller. Det er ikke pressens opgave at videregive de konklusioner, historier og betragtninger, landets magtgivere ønsker at give.

Spørgsmål: Hvor længe har du været bekendt med boykotten?

- Jeg har ikke kommunikation med justitsministeren. Det kan godt være, at det her kommer som et chok for offentligheden. Men generelt er det sådan, at politikerne ikke stiller ret meget op til sammenhænge, hvor de ved, at de bliver underkastet kritiske spørgsmål på et tidspunkt, hvor de ikke ønsker at besvare dem.

- De seneste 15 år har vi set, at politikere og partier bruger stadig større ressourcer på at kontrollere, hvordan de bliver interviewet, og hvordan det bliver viderebragt.

Spørgsmål: Hvad tænker du om, at justitsministeren boykotter dig?

- Det har jeg overhovedet ingen holdning til. Alle træffer egne beslutninger. Det gør jeg, og det gør landets ministre også. Det er bare meget, meget vigtigt for mig at sige, at når jeg bruger det som et udtryk, at presse og politikere er politi og røvere, så ligger der ikke i det, at nogle er det ene, og nogle er det andet.

67 kommentarer
Vis kommentarer