Corydon er en dårlig købmand

Enhedslistens Frank Aaen kalder finansminister Bjarne Corydon i samråd, efter nye oplysninger viser, at DONG aktier blev solgt for billigt

Enhedslistens Frank Aaen mener,a t finansminister Bjarne Corydon er en dårlig købmand (Foto: Polfoto/Jens Dresling)
Enhedslistens Frank Aaen mener,a t finansminister Bjarne Corydon er en dårlig købmand (Foto: Polfoto/Jens Dresling)

Finansminister Bjarne Corydon er en dårlig købmand.

Det mener Enhedslistens finansordfører Frank Aaen, der har indkaldt finansministeren i samråd, efter dagbladet Politiken i dag skriver, at DONG aktier i oktober 2013 blev solgt for billigt til amerikanske Goldman Sachs, ATP og PFA, der tilsammen betalte 11 milliarder kroner for en ejerandel i DONG på 26 procent.

Ifølge Politiken var markedsværdien af DONG kort efter salget på vej til at blive 20 milliarder kroner større, da DONG var tæt på en aftale om at levere havvindmøllparkerer til til et britisk firma.

- Hvis oplysningerne i Politiken er rigtige, blev DONG aktierne solgt alt for billigt, siger Frank Aaen til Ekstra Bladet.

- Jeg må spørge mig selv, om toplederne i DONG vidste noget (om kommende salg af vindmølleparker til engelsk firnma, red.), som Bjarne Corydon og de ansatte i Finansministeriet ikke kendte noget til. Hvis det er tilfældet, er der tale om dårligt købmandsskab fra Bjarne Corydons side, siger Frank Aaen.

- Hvad regner du med at kunne få ud af det samråd?

- Vi er nødt til at få belyst hele salgsproceduren. Hvorfor var det så vigtigt for staten af sælge de aktier? Havde det ikke været klogere, hvis staten havde lånt pengene til en billig rente og skudt den manglende kapital ind i DONG?

- Som jeg ser det i dag, var det dumt af staten at sælge for billigt ud af arvesølvet, siger Frank Aaen.

Enhedslisten var sat helt uden for døren i forbindelse med salget af DONG aktierne, mens Dansk Folkeparti først var med til forhandllingerne, hvorpå partiet sprang i målet.

Dyrt for SF
Salget af DONG aktierne blev også kostbar for SF, der dengang sad i regering med Socialdemokraterne og Radikale.

Partiets daværende formand, Annette Vilhelmsen, mødte stor modstand, og i starten af februar 2014 trak SF sig ud af regeringen, mens Annette Vilhelmsen gik af som formand og blev afløst af Pia Olsen Dyhr.

104 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere