Corydon: Løkke er ukonkret om trepartsforhandlinger

Finansminister Bjarne Corydon stod bag kuldsejlede trepartsforhandlinger i 2012. Nu vi Løkke prøve lykken.

Følg Politik

Finansminister Bjarne Corydon (S) har med interesse konstateret, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen i sin tale på Folkemødet søndag udtalte, at der vil blive indkaldt til trepartsforhandlinger, hvis en blå regeringen sidder på magten efter valget.

- Det er en tanke, vi også er åbne over for. Det er et redskab, man kan bruge, men jeg ser intet konkret i det, Lars Løkke Rasmussen kommer frem med, siger Corydon til Ritzau.

Corydon kender selv alt til trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen.

Han og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) stod i spidsen for kuldsejlede trepartsforhandlinger i 2012.

Socialdemokraterne vil ikke som Venstre indkalde til trepartsforhandlinger, men Corydon siger, at den nuværende regering allerede i dag laver brede aftaler med parterne.

- Vi bruger løbende parterne til at finde relevante løsninger på de problemer, der er. Det næste punkt for os er dagpengespørgsmålet, hvor vi venter på, hvad dagpengekommissionen kommer frem til.

- Jeg vil gerne appellere til et bredt samarbejde i Folketinget, men jeg synes ikke, at Lars Løkke Rasmussen skal bilde danskerne, at han kan løse samfundets udfordringer med trepartsforhandlinger, når han er så ukonkret, siger Corydon.

Løkke peger på fem punkter, der skal med ind på forhandlingsbordet: Flere skal i arbejde i stedet for at være på passiv forsørgelse. Der skal skabes mere vækst trods høje danske omkostninger. Danmark udfordres af lavtlønnede udlændinge. Flere skal have den rigtige uddannelse. Fremtidens pensioner skal sikres.

Helle Thorning-Schmidts regering mislykkedes med trepartsforhandlinger, som skulle få danskerne til at arbejde 12 minutter mere om dagen eller en time ekstra om ugen. Det var kernepunktet i S-SFs valgoplæg i 2011 "Fair Forandring" for at finansiere velfærd.

Løkke regner med at kunne samle arbejdsgivere og lønmodtagere, hvis han vinder valget.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+