Corydon: Løkke får svært ved at samle de blå partier

Socialdemokraterne var på høflighedsvisit hos Lars Løkke Rasmussen (V), som forsøger at danne regering

Efter at Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative alle har været til møde med Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg om muligheden for at danne en flertalsregering, har Socialdemokraterne nu også været til en snak med Løkke.

- Det kommer frem nu, er at det, der blev sagt fra de borgerlige partier i valgkampen, ikke kan lade sig gøre det hele, siger socialdemokraternes Bjarne Corydon efter forhandlinger om regeringsdannelse med Lars Løkke Rasmussen (V).

Socialdemokraterne fastslog inden mødet, at man er klar til at samarbejde med den kommende regering.

- Vi er det parti i Folketinget, som mest intenst står for bredt samarbejde i Folketinget. Nu må vi se, hvad de andre partier vil, siger Corydon.

Det var Henrik Sass Larsen, der sammen med afgående finansminister Bjarne Corydon repræsenterede Socialdemokraterne ved mødet, og allerede inden, de gik ind til Lars Løkke Rasmussen, var forhåbningerne ikke store.

- Jeg har svært ved at se, hvad der binder de fire borgerlige partier sammen, siger Corydon.

Men det er nødvendigt for Lars Løkke Rasmussen at binde partierne sammen. I hvert fald hvis han skal imødekomme Liberal Alliances krav om at danne en flertalsregering bestående af alle fire borgerlige partier.

Både Dansk Folkeparti og Konservative er dog skeptiske over for det forslag, og begge partier har svært ved at se det lykkes. Derfor kan noget tyde på, at der er lagt op til en ny dronningerunde, hvis Løkke ikke kan opfylde Liberal Alliances krav.

Efter Socialdemokraterne skal resten af de røde partier mødes med Lars Løkke Rasmussen for at tale om en fremtidige regeringsdannelse.

44 kommentarer
Vis kommentarer