Corydon: Mindsteløn på 19.500 kroner er for høj

Finansminister Bjarne Corydon(S) mener, at en mindsteløn på 19.500 kroner for statsansatte er et problem

Forud for overenskomstforhandlingerne mellem statsansatte og finansminister Bjarne Corydon (S) skyder finansministeren med skarpt efter forslaget om en mindsteløn på 19.500 kroner til de ansatte, dagens forhandlinger drejer sig om.

- Vi skal bare huske, at der i vores private sektor i Danmark er titusindevis af job, hvor lønniveauet ligger under det her. Vi skal ikke sende det signal, at de job skal vi ikke have i Danmark, siger finansministeren forud for de afsluttende forhandlinger.

- De job er der også brug for til de mange mennesker, der tjener til deres liv på den måde.

Alle skal have mindst 19.500 kr. om måneden

Forslaget går ud på, at man for 0,01 procent af det samlede lønbudget til de statsligt ansatte vil kunne løfte lønnen for de 2500 ansatte i staten, der får mindre end 19.500 udbetalt i løn hver måned.

Et af argumenter er, at hvis lønnen ikke kommer op på 19.500, så ligger den for tæt på den højeste dagpengesats, der er på 17.900 kroner om måneden.

Finansministeren skyder på, at i omegnen af 80.000 job i den private sektor har en løn, der har et lønniveau under 19.500 kroner om måneden. Derfor mener han ikke, at det er holdbart, at mindstelønnen for offentlig ansatte kommer op på det niveau.

EL: Minister skal blande sig uden om tysk mindsteløn

- Det bør ikke være sådan, synes jeg, at vi vedtager politisk, at der er mennesker i det private, der dybest set ikke længere burde have deres job og dybest set burde outsource, det de laver til andre lande, siger han.

Chefforhandler for de offentligt ansatte, Flemming Vinther, der også er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, holdt forud for forhandlingerne kortene tæt til kroppen.

- Vi skal ind og kigge på noget løn, noget lavlønsprojekt, og vi skal ind og kigge på mange forskellige ting. Jeg ser frem til nogle spændende timer og dage.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri