Corydon og Sass Larsen til forhandling hos Løkke

Socialdemokraterne møder som det første røde parti Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med regeringsdannelsen.

Følg Politik

Efter at Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative alle har været til møde med Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg om muligheden for at danne en flertalsregering, er det nu de røde partiers tur.

Første parti er Socialdemokraterne, der repræsenteres af afgående erhvervsminister Henrik Sass Larsen og afgående finansminister Bjarne Corydon, der før forhandlingen med Løkke siger, at en ansvarlig økonomisk politik og en stram udlændingepolitik er vigtig for Socialdemokraterne.

Bjarne Corydon mener i øvrigt også, at det ser svært ud for Lars Løkke Rasmussen at få de fire borgerlige partier til at indgå i en fælles flertalsregering.

- Jeg har svært ved at se, hvad der binder de fire borgerlige partier. Nu lytter vi til den kongelige undersøger, der har til opgave at binde enderne sammen, siger Corydon.

Socialdemokraterne står klar til at samarbejde med den kommende regering, fastslår Bjarne Corydon inden mødet.

- Vi er det parti i Folketinget, som mest intenst står for bredt samarbejde i Folketinget. Nu må vi se, hvad de andre partier vil, siger Corydon.

Efter Socialdemokraterne skal resten af de røde partier også mødes med Lars Løkke Rasmussen for at tale om den fremtidige regeringsdannelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+