Corydon om kasseeftersyn: Vi har ikke photoshoppet

Tidligere finansminister Bjarne Corydon afviser Claus Hjort, der kalder SR-regeringens økonomi for skønmaleri.

- Der er ikke nogen, der har photoshoppet noget her. Og der er ikke efterladt nogen huller i dansk økonomi. Der er tværtimod et ganske stort råderum i de kommende år.

Sådan lyder det fra tidligere finansminister Bjarne Corydon (S), der ikke overraskende afviser, at SR-regeringen har efterladt et skønmaleri af dansk økonomi.

Udmeldingen kommer, efter at Danmarks nye finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V), mandag fremlagde et såkaldt kasseeftersyn og regeringens prognose for dansk økonomi.

Her er konklusionen, at det økonomiske råderum er tre milliarder kroner mindre næste år, end SR-regeringen regnede med. Samtidig nedjusterer Claus Hjort Frederiksen forventningerne til væksten i dansk økonomi en smule.

Bjarne Corydon afviser dog, at han og resten af SR-regeringen var for optimistiske, da man kort før valgudskrivelsen fremlagde SR-regeringens sidste Økonomisk Redegørelse.

- Jeg synes ikke, den politiske retorik er seriøs. Og jeg synes heller ikke, der er dækning for det, hvis man læser publikationerne fra Finansministeriet. Hvis man læser dem, så kan man se, at dansk økonomi har fået det meget bedre og grundlæggende har det meget godt.

- Der er fremgang i alle regioner, beskæftigelsen har udviklet sig meget positivt, og der er et meget stort økonomisk råderum i de kommende år.

Det nye skøn fra V-regeringen er udtryk for den almindelige udvikling, der sker mellem offentliggørelsen af prognoserne, mener Bjarne Corydon:

- Det eneste, der har flyttet sig, det er nogle nye statistiske oplysninger, som man har fået siden sidst, og som ingen politiker har indflydelse på. Det er helt i overensstemmelse med gængs praksis for alle finanslove, men det gør man et stort politisk nummer ud af, siger Bjarne Corydon.

80 kommentarer
Vis kommentarer