Corydon om Venstres fradrags-udmelding: Det sejler totalt

Det skaber total forvirring, at Venstre nu freder fradrag for fagforeningskontingent, mener finansministeren.

Corydon er meget klar i mælet om Venstres fradrags-udmelding. Han og PC talte også lige ud af posen, da de stødte sammen i Ekstra Bladets 'Debatdøgnet' mandag.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er mildest talt ikke imponeret over mandagens udmelding fra Venstre om, at partiet ikke ønsker at sænke fradraget for fagforeningskontingent.

- For mig at se sejler det totalt. Det er helt umuligt at hitte rede i, hvad der bliver sagt. Dermed lægges der endnu en brik i det billede, som dybest set peger på total kaos i Venstres økonomiske politik, siger Bjarne Corydon til Ritzau.

Venstre har i lang tid givet udtryk for, at man ønsker at sænke fradraget for fagforeningskontingent, men mandag har partiets næstformand, Kristian Jensen, fortalt, at man ikke ønsker at sænke fradraget.

Det har fået Venstres Claus Hjort Frederiksen til at undre sig over sit partis udmelding.

- Vores politik er, at fradraget for faglige kontingenter skal beskæres. Jeg er også forvirret på et højere plan over Kristian Jensens udmelding, siger han til Metroxpress.

Bjarne Corydon hæfter sig ved, at Claus Hjort Frederiksen, der er tidligere finansminister, ikke virker til at være på linje med Kristian Jensen.

- Jeg bider mærke i, hvad en tidligere finansminister siger om det her. Så vidt jeg kan se, afviser han, hvad Kristian Jensen kommer med. Og det må være den finansministerielle samvittighed, der bider, lyder det fra Corydon.

Selvom Kristian Jensens udmelding mødes med forundring af flere parter, fastholder næstformanden, at Venstre ikke har planer om at pille ved fradraget.

Og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er på linje med næstformanden.

- Vi har haft et forslag om et loft på fradraget, fordi vi synes, at nogle fagforeninger administreres for dyrt. Men i går sendte jeg invitationer til trepartsforhandlinger, siger Lars Løkke til DR og fortsætter:

- Og så vil det være en mærkelig måde at byde op til dans på, at man går ind med et krav om at sænke fradraget. For vi ved, at det er et emne, der ligger dem meget på sinde.

55 kommentarer
Vis kommentarer