Corydon: Regeringsforhandlinger stikker i alle retninger

Afgående finansminister Bjarne Corydon (S) efterlyser, at Løkke for eksempel sætter LA på plads

Afgående finansminister Bjarne Corydon (S) så gerne, at Lars Løkke Rasmussen sætter Liberal Alliance på plads.  (Foto: ERNST VAN NORDE, Polfoto)
Afgående finansminister Bjarne Corydon (S) så gerne, at Lars Løkke Rasmussen sætter Liberal Alliance på plads. (Foto: ERNST VAN NORDE, Polfoto)

Lars Løkke Rasmussens (V) forsøg på at danne en borgerlig regering er ikke noget kønt syn.

Sådan må man tolke meldingen fra afgående finansminister Bjarne Corydon (S), som torsdag var indkaldt til forhandlinger - eller drøftelser - med netop Venstres formand.

- Vi tager vel en drøftelse. Det tror jeg, at Lars Løkke gør med alle Folketingets partier, så det lægger vi ikke noget særligt i, siger Corydon, der straks tilføjer:

- Så har vi vel det stille indtryk af, at det der foregår, er noget kaotisk, men det er ikke noget, vi er en del af.

- Som jeg har hørt partierne indtil videre, så stikker det i absolut alle retninger. Jeg kan ikke se det hænge sammen hverken politisk eller økonomisk.

På spørgsmålet om, hvorvidt Socialdemokraterne bare kommer til at sætte sig i et hjørne og ikke indgå brede aftaler med de borgerlige, svarer Corydon:

- Det er os, der står for bredt samarbejde. Vi har sagt bredt samarbejde hele tiden, og vi har vist i praksis, at vi kunne det, der skulle til.

- Det har krævet af os, at vi også kunne stille os i midten af dansk politik og have et afklaret forhold til vores parlamentariske grundlag.

- Det, vi mangler at se nu fra Lars Løkke, det er, at han har modet til at sætte for eksempel Liberal Alliance på plads og gå bredt i stedet for at gå smalt.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, vil have lettelser i topskatten, hvis han skal støtte en regering med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

Sådan må man i hvert fald forstå Anders Samuelsen efter torsdagens frokostmøde med Løkke.

- Jeg har sagt, at topskatten skal på bordet. Det holder jeg fast i, siger Anders Samuelsen.

Spørgsmål: Hvis det kommende regeringsgrundlag ikke indeholde topskattelettelser, hvad så?

- Lad os nu se, om det ikke kommer med.

Spørgsmål: Hvad nu, hvis det ikke gør?

- Jeg har sagt, at vi ikke er bange for noget som helst. En regering kan vælte sig selv, ved at den ikke lytter til sit parlamentariske grundlag, siger Samuelsen.

101 kommentarer
Vis kommentarer