Corydon: Vi er på vej mod en bomstærk økonomi

- Der venter danskerne et opsving, der for alvor vil kunne mærkes helt hjem i stuerne, siger finansministeren.

Økonomien buldrer frem og er på vej til at blive bomstærk. Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) til nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik, der viser, at beskæftigelsen i Danmark fortsætter med at stige.

Der kom således 4800 flere fuldtidsansatte lønmodtagere til i første kvartal i år i forhold til samme periode sidste år.

- Det er et tal, der viser, at vi lever i en økonomi, der buldrer frem i forhold til vækst, privat jobskabelse og i forhold til konkurrenceevne. Så vi er på vej mod noget bomstærkt her i Danmark, siger finansministeren:

- Vi ser nu en indikation på, at den økonomi, vi har udviklet over de seneste fire år, står enormt stærkt. Der venter danskerne et opsving, der for alvor vil kunne mærkes helt hjem i stuerne, hvis man holder fast i en ansvarlig økonomisk politik.

Mens der bliver flere ansatte i de private virksomheder, så falder beskæftigelsen i det offentlige. De private virksomheder fik i runde tal 6200 flere fuldtidsbeskæftigede, mens der samtidig blev 1500 færre fuldtidsstillinger i det offentlige.

Tallet dækker over, at der i nogle sektorer kom flere offentligt ansatte til, mens andre fik færre hænder at gøre godt med. De danske kommuner fik 2100 færre fuldtidsansatte til at tage sig af børn, ældre og arbejdsløse i perioden.

- Det hænger sammen med, at kommunerne er meget omhyggelige med at overholde deres budgetter. Det er selvfølgelig grundlæggende godt, men ellers må man sige, at det er en af de ting, vi fører valgkamp om, siger Bjarne Corydon.

- Om der i fremtiden skal være finansiering til de her dele af vores fællesskab - eller der ikke skal, tilføjer han.

- Der har vi jo lagt åbent frem, hvad der er råd til, nemlig nogle målrettede skridt fremad på de dele af velfærden, som vi synes er vigtigst - nemlig blandt andet sundhed og ældre, siger Bjarne Corydon.

43 kommentarer
Vis kommentarer