Annonce:
Annonce:

CV-minister: Jeg har ret til at kæmpe for min privatøkonomi

Afviser inhabilitet - men familien kunne få milliongevinst på sag som Esben Lunde rejste i Folketinget

Foto: Line Ørnes Søndergaard/Polfoto
Foto: Line Ørnes Søndergaard/Polfoto
Annonce:
Følg Politik

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) anser det for helt naturligt, at han undlod at orientere Folketinget om sine personlige, økonomiske interesser i en stor vindmøllepark, som han tidligere i år kaldte daværende transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd om.

- Jeg kunne da godt have nævnt ved samrådets begyndelse, at vi havde interesser i det. Men det er slet ikke sagen, siger Esben Lunde Larsen til Ekstra Bladet og TV2 på vej ind til Venstres gruppemøde på Christiansborg.

V-minister presser styrelse: Ville sikre sin familie milliongevinst

Ekstra Bladet afslører i dag, at Esben Lundes nærmeste familie stod til en milliongevinst, hvis Trafikstyrelsen ville slække på sikkerhedskravene, så der kunne blive sat 25 kæmpe vindmøller op ved indflyvningen til Stauning Lufthavn.

Annonce:

- Vi er rigtig mange i Vestjylland, som har haft økonomiske interesser i en vindmøllepark. Det har været en stor sag i adskillige år, at man gerne ville rejse større møller i Stauning-området samtidig med, at man kunne bevare indflyvningen til lufthavnen. Og det er det, jeg har haft transportministeren i samråd om, forklarer han.

Ifølge dokumenter, som Ekstra Bladet er i besiddelse af

stod Esben Lundes familie til en milliongevinst i form af kompensation for faderens gamle vindmølle - og familiens jordlodder i området. (artiklen fortsætter under dokumenterne)

Her ses uddrag af dokumenter fra Gestenge Vind-park, som ville sikre V-ministerens nærmeste familie en milliongevinst. 67 små, gamle møller skulle erstattes af 25 nye møller med en højde på 150 meter.
Her ses uddrag af dokumenter fra Gestenge Vind-park, som ville sikre V-ministerens nærmeste familie en milliongevinst. 67 små, gamle møller skulle erstattes af 25 nye møller med en højde på 150 meter.
 

- Men det er jo en sag, du selv har haft økonomiske interesser i. Din far og bror har økonomiske interesser. Kunne du slet ikke se, at der var et habilitetsproblem her?

- Nej, det er der ikke. Som folketingsmedlem er man valgt til at varetage interesser. Og jeg kunne da godt have nævnt ved samrådets begyndelse, at vi havde interesser i det. Men det er slet ikke sagen. Det har man jo på mange områder, hvis det gavner ens område.

- Men hvorfor oplyste du ikke, da du indkaldte transportministeren i samråd – at både du og din familie havde økonomiske interesser. Hvorfor har du skjult det?

Annonce:

- Jamen det er helt alment kendt i vores lokalområde, at vi har interesser i vindmøller. Det har vi haft mange år. Det er alment kendt for rigtig mange. Jeg har intet at skjule.

- Hvorfor gør du ikke opmærksom på over for Folketinget, at du har personlige økonomiske interesser – og din familie har økonomiske interesser i det her?

- Det er slet ikke sagen. Kunne jeg have indledt med at sige det? Ja det kunne jeg godt. Men det tror jeg ikke, jeg burde have gjort.

- Hvor meget stod du selv til at tjene?

- Jamen jeg har slet ikke undersøgt, hvor meget jeg står til at tjene.

- Hvor meget stod din familie til at tjene?

- Det har jeg heller ikke undersøgt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: