Annonce:
Annonce:

Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet milliarder

Politikerne burde bekymre sig langt mere om dem, der bliver syge af at arbejde, lyder det fra LO og FTF

Annonce:
Følg Politik

"Det skal kunne betale sig at arbejde", lyder det igen og igen fra politikerne i disse valgkampsdage.

Men spørger man de to faglige hovedorganisationer FTF og LO, så burde politikerne koncentrere sig langt mere om dem, der rent faktisk er i arbejde, og det arbejdsmiljø de befinder sig i.

- Her i valgkampen er politikerne meget optaget af, hvordan vi skaber vækst. Men de glemmer at fokusere på, hvordan vi skaber et godt arbejdsmiljø og får den arbejdskraft, som vi har brug for, siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.

En ny beregning fra de to organisationer viser, at dårligt arbejdsmiljø koster samfundet mellem 60 og 80 milliarder om året i blandt andet sygedagpenge og tabt arbejdsfortjeneste.

Annonce:

Beregningerne bygger på forskellige europæiske undersøgelser, som viser, at dårligt arbejdsmiljø koster et land to til fire procent af bruttonationalproduktet (BNP). Tallet dækker både psykisk og fysisk arbejdsmiljø.

Ifølge organisationerne er det særligt et problem, at cirka 370.000 lønmodtagere ofte eller hele tiden føler sig stressede. Det viser en ny opgørelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

- Gennem mange år har vi arbejdet positivt med at forbedre det fysiske arbejdsmiljø, men der har ikke været nok fokus på det psykiske. 14.000 dør hvert år af stressrelaterede sygdomme, siger Bente Sorgenfrey.

For at løse problemet med de stressede danskere, kommer de to organisationer derfor med fire forslag om arbejdsmiljø, som de fremlægger i et fælles valgoplæg.

Her forslår de blandt andet, at ledere skal uddannes i psykisk arbejdsmiljø, og at de arbejdspladser, der har et godt arbejdsmiljø, skal have udsigt til en "gulerod".

Annonce:

Endeligt ønsker de to organisationer, at der oprettes et rådgivningssystem, hvor arbejdspladserne kan hente hjælp og rådgivning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: