Danmark topper listen: USA skraber bunden

I en international undersøgelse skiller Danmark sig ud som meget tilfreds med håndteringen af coronaudbruddet

Coronakrisen har i højere grad bragt danskerne sammen end splittet, svarer de fleste i ny undersøgelse. (Arkivfoto.) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Coronakrisen har i højere grad bragt danskerne sammen end splittet, svarer de fleste i ny undersøgelse. (Arkivfoto.) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen har klaret coronaudbruddet godt, og samtidig har pandemien bragt befokningen sammen.

Sådan kan danskernes holdning opsummeres, viser en undersøgelse foretaget af den velansete tænketank Pew Research Center.

I 14 lande med veludviklede økonomier har instituttet spurgt folk om, hvordan regeringerne har klaret coronapandemien - og Danmark lægger sig i toppen.

Således mener 95 procent af de adspurgte, at Danmark har gjort det godt i forhold til at håndtere pandemien. Fem procent har den modsatte holdning.

Næsten lige så tilfredse er australierne, hvor 94 procent af de adspurgte svarer, at landet har det gjort det godt.

Herefter er der et lille spring ned til lande som Tyskland, Canada, Holland og Sydkorea, hvor mellem 88 og 86 procent af de adspurgte erklærer sig tilfredse med håndteringen.

Helt i bund ligger Storbritannien og USA, hvor kun henholdsvis 46 og 47 procent mener, at regeringen har gjort det godt under pandemien.

Pew-forskeren Kat Devlin forklarer, at det er lykkedes at samle både Danmark og Australien på tværs af partiskel.

- I Danmark, som for øjeblikket ledes af centrum-venstre-partiet Socialdemokraterne, og i Australien, hvis leder Scott Morrison hører til centrum-højre-partiet Liberal Party, mener mindst ni ud af ti voksne på både venstre- og højrefløjen, at deres land har gjort det godt i forhold til coronavirus, siger forskeren til CNN.

Pew-undersøgelsen har også set nærmere på flere andre spørgsmål.

Befolkningerne er blandt andet blevet spurgt, om krisen i højere grad har 'samlet' eller 'splittet' nationen.

Også her topper Danmark. Hele 75 procent af de adspurgte mener, at pandemien har samlet nationen mere, end den har splittet.

Igen skraber USA bunden. Kun 18 procent svarer, at USA er blevet mere samlet under udbruddet.

De danske svar baserer sig på telefoninterview foretaget mellem 16. juni og 19. juli blandt 1043 mennesker.

Den danske del af undersøgelsen har en usikkerhed på 3,9 procent.

312 kommentarer
Vis kommentarer