Annonce:
Annonce:

Danmarks bedste til matematik: Muslimsk friskole mistænkt for karaktersnyd

Muslimsk friskole i København har karaktergennemsnit på 11,1 i matematik. Under lup for karaktersnyd

Annonce:
Følg Politik

Den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole i København fik i 2016 Danmarks bedste resultat i matematik uden hjælpemidler med et gennemsnit på hele 11,1.

Men nu er skolen kommet under særligt opsyn hos Uddannelsesministeriet for mistanke om snyd med karaktererne. Det skriver BT fredag.

Ifølge et notat fra fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er skolen blevet afkrævet dokumentation fra afgangsprøven i matematik uden hjælpemidler fra 2016.

'Styrelsen er opmærksom på, at der har været forskellige uregelmæssigheder på skolen i forbindelse med folkeskolens prøver, både i år og sidste år,' skriver styrelsen til Nord-Vest Privatskole.

Ifølge BT er skolen blevet bedt om at udlevere både karakterlister, navne på censorer samt de enkelte elevers prøvebesvarelser.

Annonce:

Eleverne i niende på Nord-Vest Privatskole Danmarks fik Danmarks bedste resultat ved afgangsprøvet i matematik uden hjælpemidler i 2016 med 11,1. Landsgennemsnittet var 7,7.

Der er endnu ikke taget endelig stilling til sagen. Men ifølge vicedirektør Susanne Sehestedt Clausen fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, er prøveresultaterne fra Nord-Vest Privatskole usædvanlige.

Efter fund af lærebøger om 'hellig krig': - Luk skolen nu

FAKTA: Skolen, der er sat under skærpet tilsyn

Efter fund af undervisningsmateriale på arabisk, der blandt andet bruger begreber som "jihad" og kamp, er den statsstøttede Nordvest Privatskole i København blevet sat under skærpet tilsyn.

Det er Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der nu vil holde bedre øje med skolen.

Her kan du læse mere om Nordvest Privatskole:

* Skolen blev stiftet i 2004 og begyndte skoledrift med de første klasser i august 2005.

* I 2006 købte skolen de bygninger, den stadig benytter, på Tomsgårdsvej i det nordvestlige København for 33 millioner kroner.

* Der går i dag cirka 235 elever på skolen, der alle er tosprogede, fra 0. til 9. klasse. Der er cirka 20 lærere tilknyttet skolen.

* Skolen har ifølge vedtægterne "rod i den muslimske tradition og henvender sig til familier af alle nationaliteter med denne baggrund".

* I vedtægterne står der desuden, at skolen "skal i sit virke forene den muslimske tradition med nutidens krav".

* Nordvest Privatskole har de seneste år modtaget omkring 12 millioner kroner om året i statsligt tilskud.

* I november 2016 blev skolens bygninger på Tomsgårdsvej solgt til det svenske firma Nordic Trade & Service AB.

* Firmaet har forbindelse til en svensk muslimsk organisation, som er en del af ayatollah Ali al-Sistanis verdensomspændende organisation.

* Skolens forbindelse til Nordic Trade & Service og i forlængelse af det ayatollah Ali al-Sistani har fået Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til at kræve en redegørelse fra ledelsen for skolens uafhængighed.

Kilder: Berlingske, Nordvest Privatskole, Ritzau

- Der har været et par henvendelser angående prøveforholdene på Nord-Vest Privatskole, som har gjort, at vi har kigget nærmere på det. Når vi så ser karakter-udtræk, som man må sige ser usædvanlige ud, så spørger vi ind til det. Det er baggrunden for, at vi har bedt om de forskellige oplysninger fra skolen, siger hun til avisen.

Annonce:

I alt 11 friskoler er kommet under særligt opsyn som følge af det politiske tiltag 'Frihed og folkestyre', hvor det efterprøves, om skolerne lever op til værdier som ligestilling og frihedsrettigheder. Syv af skolerne er muslimske friskoler.

Nord-Vest Privatskole er dog allerede nu under skærpet tilsyn, efter der er blevet fundet lærebøger om hellig krig eller 'jihad' på skolen. Det har ført til krav fra politikere om at lukke den kontroversielle skole, der ligger i Københavns Nordvest-kvarter, der rummer mange af hovedstadens muslimske indbyggere.

Udover Nord-Vest Privatskole er også andre muslimske skoler ved at blive undersøgt for snyd i eksamenslokalerne. En anden skole har også produceret flotte karakterer i matematik uden hjælpemidler med et snit op 10,4.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Nord-Vest Privatskole...

'Alarmerende': Folkeskoler får rekordmange påbud for vold mod lærere

Lærebøger om 'hellig krig' fundet i kopirum på muslimsk friskole

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: