Danmarks nye powerpar: Her begraver de Løkkes pensionsplaner

Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl skrotter regeringens pensionspakke

Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er for første gang stillet op til et fælles interview flankeret af 3F's formand Per Christensen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen(V) kan se frem til et yderst turbulent politisk år, hvor nederlagene nærmest står i kø.

Som Ekstra Bladet skrev i går, så åbner  Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl i et interview med Fagbladet 3F nu op for yderligere samarbejde mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og de to partiledere sætter samtidig en tyk streg under, at Lars Løkke Rasmussen kan glemme alt om regeringens ønske om at hæve pensionsalderen.

- At hæve pensionsalderen er ikke en del af løsningen på at finde mere faglært og ufaglært arbejdskraft. Det kan gøre noget i løbet af 10-15 år, for de partier der ønsker det. Men det ønsker vi altså ikke, siger Kristian Thulesen Dahl iinterviewet med Fagbladet 3F.

Tulle i historisk interview: Her svigter han Løkke

Mette Frederiksen, der stillede op til første dobbeltinterview nogensinde med Kristian Thulesen Dahl, angreb samtidig statsminister Lars Løkke Rasmussens motivation for at ville hæve pensionsalderen.

- Vi skal hele tiden spørge os selv på Christiansborg: Hvorfor er det, at nogen gerne vil bede danskerne om at arbejde længere? Det er jo fordi, at nogen gerne vil give skattelettelser, især i toppen, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Vi har løst opgaven. Vi har allerede lavet en stor pensionsreform, der tager højde for, at vi i gennemsnit lever længere.

Gulerod
Kristian Thulesen Dahl mener, at man bør tilskynde ældre, der har helbredet i orden, til at tage et par ekstra år på arbejdsmarkedet. Men det skal være frivilligt og der må meget gerne være en økonomisk gulerod, mener DF-formanden:

- Vi politikere kan kigge på, om vi kan give nogle gulerødder til folk, der fysisk har mulighed for at blive hængende.

- Min vision er, at vi kan løse opgaven med mangel på arbejdskraft ved brug af sådan nogle instrumenter.

Mette Frederiksen er ikke afvisende over for tankerne om en form for bonus eller særordning til dem, der gerne bliver længere på arbejdsmarkedet:

- Jeg ved ikke hvordan vi præcis skal gøre. Men kan vi give en gulerod eller gøre noget positivt, så er det spændende at diskutere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.