Dansk Flygtningehjælp: Løkke går for langt

Der er gode takter i nytårstalen fra statsministeren ifølge Dansk Flygtningehjælp, men på et punkt går Løkke for langt

Få Ekstra Bladets dom over Løkkes tale

Statsminister Lars Løkkes (V) nytårstale falder i god jord hos Dansk Flygtningehjælp, men håret i suppen er regeringens strammere regler for familiesammenføring.

Løkke fremhævede stramningerne i talen, men generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm, synes de er udanske.

- Jeg er kritisk på det punkt, fordi stramningen af familiesammenføring ikke flugter med vores værdier.

- Retten til at være sammen med ens familie er en dansk og europæisk værdi, og regeringen går for langt for at få kontrol med tilstrømningen, siger Andreas Kamm til Ekstra Bladet.

Det kan godt se ud som, at regeringen pønser på grænsekontrol, vurderer Hans Engell. Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:30 Engell om Løkkes tale: Det lugter af grænsekontrol

Et fornuftigt niveau
I nytårstalen fra Marienborg fyldte flygtningesituationen meget. Lars Løkke fremhævede blandt andet de ekstra milliarder, som flygtninge koster det danske samfund. Penge, som ellers kunne bruges på velfærd og skattelettelser ifølge statsministeren.

- Vi skal holde antallet af asylansøgere på et fornuftigt niveau. Derfor fører regeringen en konsekvent udlændingepolitik. Skarpere krav til at forsørge sig selv. Højere krav, hvis du vil være dansk statsborger. Strammere regler for familiesammenføring, sagde Lars Løkke i sin nytårstale.

Stramningen passer ikke ind i verdensbilledet hos Dansk Flygtningehjælp, men ellers har Andreas Kamm kun roser til Lars Løkke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder sin nytårstale fra Marienborg. Polfoto: Martin Lehmann. Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:30 Løkkes nytårstale: Flygtninge kan koste skattelettelser

I talen fokuserede Lars Løkke på en blanding mellem idealisme og realisme i forhold til flygtninge, som skal have asyl i Danmark.

- Det svinger meget godt med den måde, som jeg ser verden på, hvor der er svære balancer, men vi kan ikke vende ryggen til det, siger Andreas Kamm.

- Vi skal gøre noget, men vi skal med Løkkes ord også passe på Danmark, og her hentyder han til økonomien, men der er ikke en enkelt løsning, hvilket han også fremhæver.

Lars Løkke holder sin nytårstale 2016 på Marienborg (Foto: POLFOTO) Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:45 Læs hele Løkkes nytårstale

337 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere