Dansk Flygtningehjælp: V får ikke styr på tilstrømningen

Generaldirektør Andreas Kamm mener ikke, at nye stramninger kan flytte flygtningestrømme væk fra Danmark

Følg Politik

Dansk Flygtningehjælp tror ikke på, at Venstres forslag om en asylreform ændrer på tilstrømningen af flygtninge til Danmark.

Venstres udspil hedder ellers "Styr på tilstrømningen", men det tror generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, ikke på, at Venstre kan få styr på med flere stramninger.

- Nej det mener jeg seriøst ikke, man kan. Der er mange andre meget stærkere faktorer end den justering, siger Andreas Kamm.

Danmark har næsten oplevet en fordobling i antallet af asylansøgere fra 7557 i 2013 til 14.815 i 2014. Og tal fra Udlændingestyrelsen for 2015 kan tyde på, at der også vil være høje asylansøgertal i år.

Det vil Venstre nu forsøge at stoppe med akutte asylstramninger, hvis de får regeringsmagten efter valget.

Men de høje tal har meget lidt med reguleringer i det danske asylsystem at gøre, vurderer Andreas Kamm.

- I forhold til at regulere flygtningestrømmene til Danmark, så kan det højst have en marginal betydning at ændre asyllovgivningen. Der tror jeg, vi må konstatere, at de danske tal i høj grad er en afspejling af de europæiske tal, siger han.

Han mener, at den danske velfærdsstats med gratis uddannelse og lægehjælp er så fundamental en gevinst for flygtninge, der kommer fra lande i opløsning, at de ikke lader sig stoppe af SU-lignende ydelser, som Venstre lægger op til.

- Det kan godt være, at folk, der er her, vil føle sig ugle set. Men set ude fra er Danmark stadig et fantastisk attraktivt land i forhold til nogle af de grundpiller, vi har, siger Andreas Kamm.

Det er dog ikke alle dele af asylreformen, som Andreas Kamm skyder ned. Mere hjælp i nærområderne er en ambition, som han deler med Venstre.

Han mener dog, det ser ud til at være et "svært" regnestykke: at styrke hjælpen i nærområderne, hvis man samtidig skærer i ulandsbistanden, som Venstre lægger op til.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+