Dansk Folkeparti afviser at hæve bundskatten

Dansk Folkeparti afviser at hæve bundskatten for at afskaffe PSO-afgift, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

(Foto: Carsten Bundgaard)
(Foto: Carsten Bundgaard)

Dansk Folkeparti vil ikke hæve bundskatten for at fjerne den omstridte energiafgift, PSO-afgiften, som EU har krævet afskaffet.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tirsdag aften til DR Nyheder.

- Stop nu den her snak om at hæve bundskatten. Det vil være helt forkert over for dem med lave indkomster, siger partiformanden ifølge DR.

Dermed afviser Kristian Thulesen Dahl regeringens plan om at få en aftale inden sommerferien, som fjerner PSO-afgiften. Afgiften betales især af virksomheder med et højt elforbrug.

Afgiften, der sidste år gav otte milliarder kroner til statskassen, er underkendt som ulovlig statsstøtte af EU-Kommissionen. Derfor er Danmark blevet bedt om at ændre den, så den ikke forskelsbehandler danske og udenlandske virksomheder.

PSO-afgiften finansierer den grønne omstilling med havvindmølleparker og anden vedvarende energi. Regeringen foreslog for nylig at hæve bundskatten samt skære i personfradraget - men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til.

- Det virker noget grotesk, at regeringen beder os om at hæve bundskatten her i maj-juni, for så til efteråret at lokke os ind i en stor skattediskussion, siger Kristian Thulesen Dahl.

129 kommentarer
Vis kommentarer