Dansk Folkeparti afviser regeringens ønske om flad boligskat

Ejerne af de dyreste boliger skal fortsat betale højere skat end de andre, siger DF-skatteordfører.

Dansk Folkeparti bakker ikke op om en flad boligskat, sådan som regeringen ellers lægger op til på et pressemøde lørdag.

- Vores udgangspunkt til de kommende forhandlinger om boligskatten er, at man skal beholde "knækket", så ejerne af de dyreste boliger fortsat betaler en højere skat end alle andre, siger partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF).

- Det er ikke nødvendigvis en god idé, det regeringen foreslår nu, tilføjer han.

VLAK-regeringen vil sænke ejendomsværdiskatten til 0,6 procent for alle boligejere. Det er et opgør med den nuværende model, hvor boliger med en værdi over tre millioner kroner bliver beskattet hårdere.

- Vi skal ikke straffe folk, fordi de har købt en bolig. Skatten skal være til at betale, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Dermed lægger regeringen op til helt at fjerne det såkaldte knæk på boligskatten.

I et udspil fra efteråret 2016 foreslog V-regeringen, at ejendomsværdiskatten skulle være på 0,6 procent på alle boliger op til en værdi på seks millioner kroner. Boliger over dette niveau skulle beskattes med 1,0 procent.

Det nyeste forslag er på forhånd blevet spået små chancer. Ud over modstanden fra Dansk Folkeparti er også Socialdemokratiet og De Radikale imod.

For Socialdemokratiet er det vigtigt at "sikre tryghed om boligejernes økonomi", fortæller politisk ordfører Nicolai Wammen.

- Derfor vil vi gerne være med til at lave en aftale om boligbeskatningen, men den fordeling, som regeringen lægger op til nu, er ikke rimelig, siger han i en skriftlig kommentar.

- Vi skal have en socialt afbalanceret boligskat, hvor almindelige boligejere ikke skal betale for store boligskattelettelser til de allerrigeste, siger han.

Regeringen kan til gengæld lune sig ved opbakningen fra den liberale tænketank Cepos. Cheføkonom Mads Lundby Hansen kalder forslaget om en ejendomsværdiskat på 0,6 procent for "et passende niveau".

- Det er rigtig godt, at Løkke vil fjerne det, der svarer til topskatten på boliger, fastslår han i en skriftlig kommentar.

47 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere