Annonce:
Annonce:

Dansk Folkeparti og fagbevægelsen nærmer sig hinanden

Efter års distance er fagbevægelsen og Dansk Folkeparti på talefod. Det skriver Jyllands-Posten

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti og fagbevægelsen har længe haft et anstrengt forhold.

Men i takt med, at Socialdemokratiet har krabbet sig mod Dansk Folkepartis linje på udlændingepolitikken er fagbevægelsen også rykket tættere på Dansk Folkeparti, skriver Jyllands-Posten.

- Det meget betændte forhold, der var mellem ledende kræfter i fagbevægelsen og Dansk Folkeparti, har udviklet sig til en åbning, hvor vi har kunnet få et bedre samarbejde, siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, til avisen.

Hans oplevelse deles af flere ledende fagforeningsfolk.

- Tidligere var Dansk Folkeparti en paria. Men en udvikling, hvor vi kigger bredt på, hvem vi kan samarbejde med for at påvirke dansk politik, har gjort, at det er de ikke mere, siger FOA-formand Dennis Kristensen til avisen.

En anden fagboss, FTF-formand Bente Sorgenfrey, siger:

Annonce:

- Fagbevægelsen har ændret syn på DF. Det bliver forstærket, når S også gør det. Vi kan godt huske en socialdemokratisk leder, som sagde, at DF ikke var stueren.

Tidligere i år fik et fælles interview med Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl meget omtale. Ved interviewet sad også formanden for 3F med.

Det var et brud efter manges års mundhuggeri, hvor flere fagforeninger er gået i kødet på Dansk Folkeparti og partiet fra sin side har beskyldt fagforeninger for pamperi.

Men det er altså nu ved at ændre sig, ikke mindst fordi fagforeningerne kigger andre steder hen end til Socialdemokratiet for at finde støtte til deres dagsorden.

- Socialdemokratiet har mistet rigtig mange af de klassiske arbejderstemmer, hvor de over 30 år har fået svagere bånd til fagbevægelsen, siger professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen til avisen.

- Det er samtidig et udtryk for, at flygtninge/indvandrerpolitikken har trukket mange arbejdervælgere over til Dansk Folkeparti. Det er den vælgergruppe, som føler sig presset af indvandringen, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: