Dansk indsats mod IS: Venstre håber på hjælp fra udlandet

Venstres forsvarsordfører foreslår, at udenlandske flymekanikere aflaster de stressede danske udsendte

Det danske bidrag i indsatsen mod Islamisk Stat må hente hjælp i den koalition, der har til fælles mål at bekæmpe den militante oprørsgruppe.

Det foreslår Peter Juel Jensen, der er forsvarsordfører i Venstre, efter at det er kommet frem, at blandt andet Danmarks udsendte flymekanikere er stressede og ikke ønsker, at bidraget i indsatsen mod Islamisk Stat bliver forlænget.

- Vi må prøve at støtte hinanden internt i koalitionen, så de danske fly kan fortsætte med at flyve, samtidig med at vi passer på vores flymekanikere, siger han til Ritzau og fortsætter:

- En løsning kunne være, at andre landes flymekanikere i højere grad kunne servicere de danske fly, så de danske flymekanikere kan få et tiltrængt pusterum.

Opfordringen om at trække den danske indsats tilbage kommer fra 14 tillidsrepræsentanter inden for flyvevåbnet.

På trods af opfordringen er der dog ikke meget, der tyder på, at indsatsen ikke bliver forlænget, da både Venstre og Konservative fortsat er indstillede på at fortsætte.

- Det hører med til historien, at denne her mission er mere end vigtig. Det er en indsats imod en ekstrem organisation, og det bliver vi også nødt til at tage hånd om, siger Peter Juel Jensen.

Peter Juel Jensen vil nu afvente svar fra Forsvaret om, hvordan man kan forbedre situationen. Han fastslår samtidig, at det er en kritisk problemstilling.

- Der er ingen tvivl om, at når man er udsendt, og man tilhører en lille, specialiseret gruppe, så bliver man slidt. Og det skal vi selvfølgelig tage alvorligt.

Det danske bidrag har base i Kuwait og har været i aktion siden oktober sidste år. I den tid har de danske F-16-fly været på 430 missioner og anvendt 368 bomber.

21 kommentarer
Vis kommentarer