Dansk kvinde afvist ved belgisk grænse: Nægtede at tage tørklæde af

Belgisk politi kunne ikke identificere dansk statsborger, der ankom fra Tunis i Niqab. Hun blev derfor afvist ved grænsen, fortæller belgisk udlændingeminister

Niqab er et tørklæde, der dækker hele ansigtet bortset fra øjnene. Foto: Lars Just
Niqab er et tørklæde, der dækker hele ansigtet bortset fra øjnene. Foto: Lars Just

En dansk kvinde er blevet afvist ved den belgiske grænse, da hun nægtede at løfte på sin niqab i lufthavnen i Bruxelles.

Det oplyser den belgiske udlændingeminister Theo Francken på Twitter:

'En dansk statsborger, der ankom fra Tunis nægtede at tage sin niqab af ved vores grænse. Politiet kunne ikke identificere hende. Hun blev sendt tilbage til Tunis,' skriver den belgiske minister.

En niqab er et tørklæde, der dækker hele ansigtet bortset fra øjnene.

I Belgien har der sidne 2011 været forbud mod at bære niqab og burka eller andre klæder, der dækker ansigtet, på offentlig plads. Forbuddet blev stadfæstet af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol så sent som i juli måned.

Her beskrev domstolen forbuddet som et forsøg på at sikre 'friheder og rettigheder for andre' og som 'nødvendig i et demokratisk samfund'.

Udlændingeminister Theo Francken har ifølge et billede på sin Twitter-profil allerede torsdag orienteret den danske udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om hændelsen ved den belgiske grænse.

'Torsdag informerede jeg min danske kollega, Inger, om niqab-hændelsen med en dansk statsborger ved vores Schengen-grænse i Bruxelles lufthavn, skriver Theo Fracnken.

Efterlyser Inger
Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet Anders Vistisen efterlyser nu handling fra Inger Støjberg.

- Det er jo stærkt bekymrende, at vi har danske statsborgere, der har nægtet sig at lade identificere sig overfor Schengenmyndighederne, i det her tilfælde i Belgien, siger Anders Vistisen.

- Det er helt afgørende, at ministeren kommer på banen og redegør for, hvad reglerne er i Danmark. Kan man komme ind igennem den danske grænsekontrol uden at identificere sig i forhold til de papirer, man har. Kræver vi, at man tager burka eller niqab af, så det er muligt at lave en identifikation, lyder det fra politikeren.

Anders Vistisen vil nu have ens procedurer ved de danske og belgiske grænser:

- Hvis det er noget, som vi også oplever i Danmark og vi ikke har de samme krav som belgierne. Så er det nødvendigt, at Inger Støjberg med det samme garanterer, at vi får strammet op på de her procedurer, så alle der kommer til de danske grænser kan identificeres, hvis myndighederne kræver det. Og særligt når man kommer med fly og skal igennem flygrænsekontrollen.

I en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet bakker udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg op om den belgiske beslutning.

- Der skal lyde en stor tak til de belgiske myndigheder og min gode kollega Theo Francken. Det er fuldstændig afgørende, at vi ikke lukker folk ind, som ikke kan identificere sig, lyder det fra udlændingeministeren.

546 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen