Annonce:
Annonce:

Dansk Trump-kampagne går verden rundt

SF's danske Trump-busreklame trækker overskrifter i udlandet, efter tusindvis af visninger og delinger på de sociale medier

Donald Trumps store blå øjne ruller netop nu rundt på dansk asfalt. Foto: SF
Donald Trumps store blå øjne ruller netop nu rundt på dansk asfalt. Foto: SF
Annonce:
Følg Politik

Har du set Trump-bussen i gadebilledet? Og har du et billede af den? SMS til 1224 (pris: alm. SMS-takst). Send en MMS til 1224 (pris: alm MMS-takst) eller kontakt os på 1224@eb.dk

En enkelt dansk bus ruller lige i disse dage rundt på en københavnsk linje mellem Hvidovre og Hellerup.

Og det samme gør den amerikanske præsidentkandidat Donald Trumps opspilede øjne.

Det er partiet SF, der står bag den opsigtsvækkende 'busreklame', som nu også høster international omtale.

Medier som The Mirror, Washington Post og den lokale tv-station i Louisiana KTBS3 skriver om det kreative fremstød, som i flæng bliver kaldt  'den bedste anti-Trump-reklame.'

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr forklarer til Ekstra Bladet, at bussen med de rullende baghjul, der i anledningen er blevet to store rullende Trump-øjne, er ment som en 'sjov gimmick.'

Annonce:

- Men det er selvfølgelig med en smule alvor iblandet. Vi ser jo gerne, at de omkring 10.000 amerikanere, der bor i Danmark, får stemt - og selvfølgelig helst ikke på Donald Trump, fortæller hun til Ekstra Bladet.


Udover det morsomme Trump-motiv bærer bussen opfordringen: Americans abroad - VOTE.

Vink med en vognstang
Det kan næppe komme som en overraskelse for nogen, at SF som parti er imod at overlade nøglerne til det ovale kontor i USA til rigmanden Donald Trump efter valget i november.

Derfor kalder formanden Pia Olsen Dyhr også den opsigtsvækkende kampagne for 'et vink med en vognstang.'

- Jeg ville ikke engang turde overlade min egen tandbørste til Trump, så hvorfor skulle jeg turde overlade ham det ansvar, han får på verdens vigtigste post, siger hun og fortsætter:

- Donald Trumps politik kunne stort set ikke ligger fjernere fra vores egen, både i forhold til miljø og udenrigs - og sikkerhedspolitik.

Annonce:

Lige i øjet
Pia Olsen Dyhr (SF) er begejstret over, at kampagnen når så bredt ud, og fortæller til Ekstra Bladet, at der normalt skal meget mere til, før en enkelt busreklame får så stor opmærksomhed.

- Det er jo helt vildt, når man sædvanligvis skal have hundredvis af busser beklædt med et budskab, før det trænger igennem. Men her må vi jo virkelig have ramt noget lige i øjet, siger hun.

- Der er flere, som påpeger, at SF måske burde have travlt med en masse andre vigtige ting herhjemme i vores eget politiske landskab, fremfor at lave busreklamer om det amerikanske valg?

- Nu er det jo heller ikke fordi, vi har brugt lang tid på denne her lille ting. Vi bruger i SF også tiden på rigtig meget andet. Vi er i gang med at bekæmpe regeringens kontanthjælpsloft, og deres manglende ambitioner på den grønne omstilling - i virkeligheden er det de samme emner, som vi ser i Trumps kampagne, men heldigvis i et mindre format.  

Bussen som kører på linje 1A i København er udsmykket med Trumps karakteristiske hår, samt to rullende øjne som baghjul.

Ruten bringer bussen lige forbi den amerikanske ambassade i Danmark, som ligger på Østerbro, men Pia Olsen Dyhr afviser, at dette skulle være en bevidst strategi.

- Det er et rent sammentræf, så langt trækker vi den alligevel ikke, afslutter hun.

Berømt Watergate-reporter om Clintons emails: Det her er korrupt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: