Annonce:
Annonce:

Danske Folkeparti klar til mere støtte i kampen mod IS

Danske Folkeparti stiller sig op i rækken af partier, der er klar til at opgradere kampen mod Islamisk Stat.

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis udenrigspolitiske ordfører Søren Espersen fortæller, at partiet er positivt stemt over for at øge indsatsen i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Det fortæller ordføreren efter USA tidligere tirsdag har anmodet en stribe lande, der i blandt Danmark, om at bidrage yderligere militært i indsatsen.

- Vi er meget positive over for amerikanernes forespørgsel, siger Søren Espersen og fortsætter:

- Håbet er, at vi snart kan sende de danske jagerfly tilbage til regionen. Det indebærer samtidig, at vi også er klar til at udvide missionen til også at omfatte Syrien.

Tidligere har både udenrigsminister Kristian Jensen (V) og socialdemokraternes forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen erklæret sig positivt indstillet over for at øge bidraget i kampen mod Islamisk Stat.

Annonce:

- Det er en terrororganisation, som spreder død og ødelæggelse, og Danmark skal bidrage. Men nu må vi så se, hvad koalitionen har brug for. Forrige gang var det F-16-fly, og så var det radarer, men det er klart, at Danmark skal bidrage med, hvad der er behov for, og hvad vi har kapacitet til, sagde Henrik Dam Kristensen.

Socialdemokratiet er mindre positivt indstillet over for at tage landtropper i brug. Det samme gælder for Dansk Folkeparti.

- Vi har ikke taget stilling til landtropper. Men vi er principielt imod at indsætte landtropper i en borgerkrig. Det er en krig med mange fronter og mange interesser. Der har vi ikke megen lyst til, at sende danske tropper ind, siger Søren Espersen.

USA's anmodning kommer efter landets præsident Barack Obama natten til mandag i en tale til nationen fortalte, at han ville optrappe kampen mod Islamisk Stat.

- Vi vil ødelægge Isil og enhver anden organisation, der forsøger at skade os, sagde præsidenten, der benytter et andet navn for Islamisk Stat.

- Der er en terrortrussel, men vi vil overvinde den, lød det fra Obama

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: