Danske Regioner er pessimistisk omkring økonomiaftale

At nå til enighed med Finansministeriet om økonomien for næste år ser sort ud, siger regionsformand

Danske Regioner, der driver landets sygehuse, og Finansministeriet står meget langt fra hinanden i forhandlingerne om næste års økonomi.

Målet var ellers at nå en aftale onsdag, men det har lange udsigter, hvis man spørger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

- Det er rigtig, rigtig, rigtig, rigtig svært, så forventningerne ligger lavt, siger han på trappen foran Finansministeriet.

- Vi får et meget håndfast foredrag om, at der ikke er nogen penge, og at der skal spares, så derfor ser det rigtig tungt ud.

Ved forhandlingerne mandag troppede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) op med et krav om øget produktivitet - altså at regionerne skal levere mere for de samme penge.

Kravet om effektivisering er den største knast i forhandlingerne, siger Bent Hansen.

- Vi bliver presset til det yderste på at effektivisere og klare flere patienter inden for en uændret ramme.

- Det er effektivisering og besparelser, og det er det, der er rigtig, rigtig svært, siger han.

Bent Hansen så gerne, at der blev tilført flere midler til sygehusene i næste års aftale. Det er en nødvendighed, fordi danskerne bliver ældre. Derfor bliver der flere patienter.

Fra regeringens side lyder argumentet, at der allerede er blevet tilført 2,4 milliarder til sundhedssektoren, og det anerkender Bent Hansen.

- Men det var for nogle udvalgte områder, hvor man ønskede at markere sig. Men det generelle pres - de almindelige, kedelige patienter - der er ingen accept af, at det også koster, sagde han efter forhandlingerne i mandags.

Formanden er endnu ikke klar til at svare på, hvad hans minimumkrav er, og hvor meget han er villig til at give sig i forhandlingerne.

- Det vil jeg diskutere med min bestyrelse, det skal vi være enige om, siger han.

4 kommentarer
Vis kommentarer