Danskere om Mette F's og Tulles romance: ’Jeg fatter ikke, at de gør det’

Meningerne er delte, når danskerne skal vurdere den politiske forbrødring mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet

Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen i interviewet med Fagbladet. Foto: 3F.dk
Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen i interviewet med Fagbladet. Foto: 3F.dk

Det er ikke alle danskere, der synes, at Mette Frederiksens og Kristian Thulesen Dahls nye, politiske alliance er en lige så god ide som de to partiformænd selv.

DF-formanden og S-lederen annoncerede tirsdag, at de fremover vil arbejde langt tættere sammen. Samtidig ophævede Thulesen Dahl sin automatiske støtte til Lars Løkke Rasmussen som statsministerkandidat ved kommende valg og vil i fremtiden ikke afvise at pege på Mette Frederiksen.

Fra DF-foragt til Tulle-flirt: Så vild er Mettes forvandling

S-legende om Mettes og Tulles romance: Det var aldrig sket i min tid

Tulle i historisk interview: Her svigter han Løkke

Imidlertid er der på gaden, blandt de danskere der har deltaget i Ekstra Bladets uvidenskabelige rundspørge, en klar overvægt af borgere, der finder samarbejdet mellem DF og Socialdemokratiet alt fra mærkeligt til modbydeligt.

Lone Nielsson, 68, pensionist, Nordjylland:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Det er ikke min kop te. Jeg er ikke tilhænger af DF, og jeg synes ikke, at de passer ind sammen med Socialdemokratiet. Jeg håber ikke, det kommer til at føre til en SDF-regering lige med det samme.

 

Jesper Horn, 24, ansat i Søværnet, Aarhus:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Hvis de kan få det til at fungere, synes jeg faktisk det er en fin ide. Særligt hvis man kan samarbejde om eksempelvis ældrepolitikken og pensionsalderen. Så længe DF ikke får trukket Socialdemokratiet for meget ind på deres bane på f.eks. flygtningepolitikken.

 

Amalie Kramer-Kam, 25, studerende, Amager:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Jeg synes ikke, det er en god ide, at to partier, der historisk ligger så langt fra hinanden på værdipolitikken, skal til at arbejde mere sammen. Jeg forstår ikke, at Socialdemokratiet overhovedet vil det.

 

Henning Jensen, 65, bondemand, Møldrup:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Jeg fatter ikke, at de gør det. Godt nok har de nærmet sig hinanden gennem flere år. Men vi behøver jo bare huske tilbage på Poul Nyrup, der stod og sagde: ’stuerene bliver I jo aldrig’ om Dansk Folkeparti. Ja, jeg forstår det simpelthen ikke.

 

Charlotte Køster, 54, SOSU-hjælper, København:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Det er sgu da til at stå helt af over. Uanset om vi kigger mod vest eller øst her i verden, er vi fucked. Og jeg synes virkelig, at den her aftale er med til at understrege, at Danmark er blevet et småfacistoidt land. Og der tænker jeg særligt på, at S kan finde på at arbejde sammen med DF. Dansk Folkeparti ved vi jo, hvor står. Men det gør vi vel efterhånden også med ’socialkammeraterne’.

 

Jan Sørensen, 45, hjemløs, Vesterbro:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Jeg synes, at de skal bruge deres energi på at gøre mere for hjemløse. Men det ændrer sgu ikke på, at jeg risikerer at miste min kontanthjælp, hvis jeg ejer det mindste, at de arbejder sammen med DF. Det kan være et fedt.

 

Nini Kirkemoe, 28, studerende, Nyborg:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Jeg er ikke specielt glad for den aftale. Den er med til at give DF mere indflydelse. Og det synes jeg er en dårlig ide.

 

Benny Frisch Koch-Jensen, 33, promoter, Hillerød:

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

- Det har jeg det helt fint med. Jeg synes ikke, at Lars Løkke fører en ordentlig politik for dem, der ikke har så meget her i samfundet. Han er statsminister i en regering, der hele tiden forsøger at give dem, der har meget i forvjen, endnu mere. Derfor tror jeg