Annonce:
Annonce:

Danskere om politikernes nye pensions-fidus: Voldsomt og urimeligt

Folketingets politikere har sikret sig en pensionsfidus, der er langt mere gunstig end vilkårene for almindelige lønmodtagere. Ekstra Bladet været på gaden og spørge, hvad danskerne synes om det

Annonce:
Følg Politik

Nok har et flertal på Christiansborg bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, de konservative og de radikale netop besluttet at hæve politikernes egen pensionsalder, så den flugter med den almindelige folkepensionsalder. Tidligere kunne politikerne allerede modtage den fulde pension, når de ramte efterlønsalderen.

Men som Ekstra Bladet har afdækket indeholder de nye regler en fidus, der giver både ministre og folketingsmedlemmer mulighed for at lade sig førtidspensionere’ op til fem år før folkepensionsalderen. Dette vel at mærke på vilkår, som er langt mere gunstige end dem, der gælder for almindelige danskere.

Annonce:

Vælger politikernes eksempelvis at gå fra tre år før folkepensionsalderen, så bliver deres pensionsudbetaling blot reduceret med seks procent. Tilsvarende vil en dansker med en almindelig arbejdsmarkedspension i gennemsnit få en livsvarig reduktion på cirka 20 procent.

Ekstra Bladet har mødt nogle helt almindelige danskere på gaden og spurgt dem, hvad de synes om politikernes nye pensionsfidus:

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Voldsomt og urimeligt

Celeste Arnold, aktivitetsmedarbejder:

Det lyder ret voldsomt og urimeligt. Jeg arbejder sammen med sosu-medarbejdere hver dag, de arbejder hårdt som alle andre. Der skal ikke være forskel på betingelserne.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Politikere skal være gode eksempler

Lone Grejsmark, handicaphjælper:

Det er slet ikke i orden, at der er forskel. Politikerne skal være et eksempel og repræsentere den almene dansker, så det er ikke i orden, at de får særlige vilkår.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Mit job er også hårdt

Anca Andreea Cirdei, social- og sundhedshjælper:

- Politikerne burde betale nøjagtigt det samme for at gå tidligt på pension som alle andre. Det kan godt være, at politikerne synes at det er et hårdt job de har, at deres ansvar er stort. Men mit job er også hårdt og jeg har også stort ansvar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: