Danskernes Parti nedlægges

Formand og stifter Daniel Carlsen har meddelt, at han af personlige årsager har valgt at trække sig fra politisk arbejde

her debatterer Daniel Carlsen med Özlem Cekic. Hvis det stod til ham, skulle hun have frataget sit pas og smides ud af Danmark.

Danskernes Partis formand og stifter, den 27-årige markedsføringsøkonom-uddannede Daniel Carlsen har af personlige årsager valgt at trække sig fra politisk arbejde.

Det meddeler Daniel Carlsen i en pressemeddelse.

Partiets styrelse har som konsekvens af beslutningen valgt at nedlægge partiet.

- Efter mere end 9 år som en offentlig politisk person, heraf 6 år som leder med stort organisatorisk ansvar i Danskernes Parti, har jeg valgt at indstille mine politiske aktiviteter. Fremadrettet vil jeg fokusere på min familiære og private situation, siger Daniel Carlsen.

Det hvide raseri: Det største talent

Daniel Carlsen har ligeledes meddelt det paneuropæiske nationalistparti Alliance for Peace and Freedom (APF), som han var bestyrelsesmedlem i, at han også trækker sig herfra.

Hverken Danskernes Partis styrelsesmedlemmer eller Daniel Carlsen har yderligere kommentarer, oplyses det i pressemeddelelsen.

Danskernes Parti har længe forsøgt at blive opstillingsberettiget til Folketinget uden held.

Partiet har ikke formået at indsamle de fornødne godt 20.000 vælgererklæringer, det kræver at komme på stemmesedlen til folketingsvalg.

Ifølge den seneste opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet havde Danskernes Parti 6. juni indsamlet 5720 vælgererklæringer.

Trods den manglende vælgeropbakning har Daniel Carlsen ved flere lejligheder optaget spalteplads i medierne.

Daniel Carlsen blev sidste år sigtet for racisme og overtrædelse af våbenloven, efter at han under en happening i Haderslev uddelte asylspray på gågaden.

TV: Højrenationalisten i klinch med nydansker

På spraydåserne havde Danskernes Parti påklistret mærkater med skriften 'asylspray - lovlig, effektiv' og partiets logo med dannebrog.

I 2013 stillede Daniel Carlsen op til kommunalvalget i Aarhus Kommune.

Han fik dengang stor medieomtale på grund af sine ekstreme højrenationalistiske holdninger. På det tidspunkt havde han været tiltalt for racisme, efter han i et blogindlæg skrev, at afrikanere har en lavere IQ end danskere.

Daniel Carlsen har aftjent værnepligt i Den Kongelige Livgarde. Han var en periode medlem af bestyrelsen i DNSB - Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

Smidt ud for at skrive grimt om islam? Så er du velkommen her

- Kampen for Danmark og det danske folks overlevelse er for mig en hjertesag, som jeg aldrig kan opgive. Jeg vil derfor straks gå i tænkeboksen med henblik på et nyt projekt, sagde Daniel Carlsen, da han i 2011 i protest mod DNSB's landsledelse meldte sig ud.

Opdateres...

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.