Annonce:
Annonce:

David Cameron: Britisk aftale vil også gavne Danmark

Britisk aftale kan hjælpe Danmark med problemer omkring udbetaling af børnecheck til borgere i andre EU-lande

Her taler David Cameron om EU. (Video: Ritzau)
Annonce:
Følg Politik

Storbritanniens premierminister David Cameron er under tungt pres for at forhandle en aftale på plads, der kan overbevise briterne om, at de skal blive i EU.

Men aftalen vil ikke kun have betydning for Storbritannien. Også andre EU-lande - herunder Danmark - vil kunne få glæde af aftalen. Det fastslår David Cameron efter et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Christiansborg fredag:

- I har bekymringer i forhold til at betale børnecheck til EU-borgeres børn, som ikke bor her. Her kan I bruge aftalen, selvom der fortsat er detaljer, der skal arbejdes på, siger Cameron.

Udbetalingen af børnecheck til børn af typisk borgere fra østeuropæiske lande, som arbejder i Danmark, har været et stridspunkt under både den tidligere og den nuværende danske regering.

Annonce:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) håber derfor, at aftalen falder på plads på et topmøde i Bruxelles om to uger - og at briterne efterfølgende stemmer ja til aftalen ved en folkeafstemning, som måske bliver holdt i juni:

- Jeg håber virkelig, at Storbritannien stemmer ja. Også fordi denne her pakke kun træder i kraft, hvis I stemmer ja. Så jeg har en yderligere grund til at ønske et ja, siger Lars Løkke Rasmussen.

David Cameron havde før forhandlingerne opstillet fire krav til et reformeret EU. Og det er med udkastet til aftale lykkes at få resultater på alle fire områder, mener David Cameron.

- Jeg siger ikke, at denne aftale vil løse alle EU's problemer, eller at den er svaret på alle Storbritanniens og Danmarks bekymringer over EU-samarbejdet.

Annonce:

- Men hvis du spørger befolkningerne om, hvad de er mest bekymrede over ved EU, så svarer de fleste, at det er for bureaukratisk. At samarbejdet er ikke fair i forhold til de lande, der står uden for eurozonen. At det er for meget en politisk union med ambitioner om at blive en endnu tættere politisk union. At der ikke gøres nok for at lade landene selv kontrollere migration og deres egen velfærd.

- Alle disse emner bliver berørt i aftalen. Og der sker fremskridt på dem alle, siger David Cameron.

David Cameron fastholder, at han som et afgørende punkt i aftalen har sikret Storbritannien en fireårig "restriktion" på velfærdsydelser. Det var et af de centrale løfter, han gav før forhandlingerne gik i gang:

- Du vil ikke få fuld adgang til Storbritanniens velfærdsydelser de første fire år. Det er et meget stort skridt fremad i forhold til den holdning, som mange havde for blot få måneder siden. Dengang troede folk ikke på, at vi kunne få sådan en aftale.

- Hvis man ser på, hvad vi har lovet, så er det også det, vi har opnået, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: