De ældre bliver snydt: Røde partier i kødet på Løkke

Enhedslisten og Socialdemokraterne er oppe i det røde felt over Løkkes pensionist-hokus-pokus. Claus Hjort skal nu i samråd

Foto: Casper Holmenlund Christensen/Polfoto
Foto: Casper Holmenlund Christensen/Polfoto

Det helt ude i hampen, når regeringen foregøgler danske pensionister, at de får flere penge mellem hænderne med 2025-planen.

Så klar har beskeden været fra Dansk Folkeparti og Ældre Sagen over for Ekstra Bladet. Og de bliver nu bakket op af både Socialdemokraterne og Enhedslisten.

De ældre snydes i regeringens plan: Løkkes hokus-pokus

- Ikke bare bliver pensionister, førtidspensionister og ledige igen snydt for en skattelettelse. Nej Løkke vil gudhjælpemig sætte deres skat op, så han kan finansiere skattelettelser til dem der har aller mest. Mere skævt bliver det ikke, siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted.

- Det gør det næsten endnu værre, at Løkke med tal-magi prøver at bilde pensionisterne ind, at de reelt får flere penge. Pensionisterne kan jo ikke betale husleje eller køber julegaver til børnebørnene for Løkkes håb og drømme om at skattelettelser til virksomhederne engang i fremtiden vil medføre lavere priser, lyder det videre fra Enhedslisten-manden.

Tab for ældre
Med regeringens 2025-plan bliver mange pensionister bl.a. ramt af, at de mister den grønne check. I stedet mener regeringen, at pensionisterne kommer til at nyde godt af lavere priser og ydelser som følge af nye vækstinitiativer i 2025-planen.

Men i Ekstra Bladet slår økonomi-professor Bo Sandemann Rasmussen fast, at der kan gå flere år, før pensionister vil få gavn af vækstinitiativerne.

-  Der vil nok blive et tab for nogle ældre, fordi de mister den grønne check, og så simpelthen går bort, før de andre effekter får betydning for deres økonomi, lyder det fra professoren.

Roser DF
Hos Socialdemokraterne mener ældreordfører Astrid Krag, at regeringen har et stort forklaringsproblem over for de ældre.

- Jeg vil kalde finansminister Claus Hjort Frederiksen i samråd for at få ham til dels at bekræfte, hvad Ældre Sagen regner meget klart frem, at de ældre står som de store tabere i kroner og øre med regeringens planer. Desuden skal han svare på, hvad der sker for den fjerdedel af landets pensionister, som bor i hustande, hvor de får boligydelse. De sidder i en usikkerhed, siger hun til Ekstra Bladet.

Samtidig roser hun Dansk Folkeparti for at skose regeringen kurs over for pensionisterne.

- Det er befriende at høre Dansk Folkeparti melde så klart ud, at de også synes, det er helt urimeligt over for landets pensionister, det regeringen lægger op til.

- Så Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti står skulder i den måske kommende valgkamp om at forsvare pensionisternes økonomi?

- Ja, hvis DF, når det kommer til stykket, vil stå på mål for, at vi ikke både skal snyde pensionisterne og ikke skabe den form for usikkerhed om noget så basalt som deres bolig, lyder det fra Astrid Krag.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.