De har et standpunkt i EU

EU parlamentsmedlemmer fordømmer arbejdsforholdene på fabrikker i Bangladesh - samtidig med, at de kan købe t-shirts i EU Parlaments gavebutik fra netop disse fabrikker

EU parlamentsmedlem Christel Schaldemose (S) ryster på hovedet over sine kolleger. (Foto: Polfoto)
EU parlamentsmedlem Christel Schaldemose (S) ryster på hovedet over sine kolleger. (Foto: Polfoto)

- Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Dette citat fra den tidligere socialdemokratiske statsminister Jens Otto Krag fra 1960'erne kunne mange medlemmer af Europa Parlamentet gemme sig under i dag.

Det mener det socialdemokratiske medlem af EU Parlamentet Christel Schaldemose.

- Vi skal i dag stemme om en resolution i Europa Parlamentet, hvor vi fordømmer regeringen i Bagladesh for deres manglende indsats i forhold til at gøre arbejdsforholdene bedre for tekstilarbejderne i landet, siger Christel Schaldemose.

- Det sker samtidig med, at vi i Europa Parlamentets gavebutik kan købe t-shirts, der er produceret på de samme fabrikker i Bangladesh.

- Det er efter min mening fuldstændig tåbeligt, for på den måde er vi indirekte med til at støtte de vilkår, som tekstilarbejderne arbejder under, siger Christel Schaldemose.

Fabrik brød sammen
For to år siden styrtede en tekstilfabrik i Bangladesh sammen og over 1100 mennesker blev dræbt.

Dengang fordømte politikere verden over de usle arbejdsforhold, som tekstilarbejdere i Bangladesh arbejder under.

- I bund og grund kan vi risikere, at der sker en lignende ulykke igen, så længe regeringen i Bangladesh ikke har fået ændret de forhold, som arbejderne har på de fabrikker.

- Derfor skal man ikke kunne købe t-shirts produceret på de fabrikker i Bangladesh, før arbejdsforholdene for tekstilarbejderne er i orden, siger Christel Schaldemose.

36 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere