De Konservative vil have flere end 27 nye kampfly

Samtidig vil Konservative finde flere penge til indkøb af kampfly, så pengene ikke finde på forsvarsbudgettet.

Hvis regeringen beslutter at indstille til Folketinget, at 27 F-35-fly skal erstatte Danmarks F-16-fly, så har de skudt for lavt, mener Rasmus Jarlov, der er forsvarsordfører hos De Konservative.

- Jeg synes, det er for få fly. Jeg kan ikke tage stilling til, om det er det rigtige fly, før vi har modtaget rapporten fra det såkaldte kampflykontor, siger han.

- Men jeg er glad for, at vi kan få et forslag fra regeringen på banen, så vi kan komme i gang med forhandlingerne, for vi trænger til at få truffet en beslutning om nye fly. Det kan ikke vente længere.

Ifølge De Konservative bør Danmark til enhver tid have 30 operative fly. Det betyder, at uanset hvor mange fly, der er til reparation eller på anden måde ude af stand til at deltage i operationer, skal 30 fly kunne sendes i luften.

Samtidig mener Rasmus Jarlov, at indkøbet af kampfly er en anledning til, at regeringen åbner for kassen, så der kan findes nye penge til forsvaret som hjælp med at finansiere indkøbet af flyet.

- Og så vil jeg gerne slå helt fast, at vi naturligvis ikke kan finansiere købet af nye kampfly inden for det nuværende forsvarsbudget, siger han i en pressemeddelelse.

- Det vil betyde, at der ikke er penge til nogen andre former for forsvarsindkøb de næste 15 år, og det er helt uholdbart. Derfor skal der tilføres ekstra ressourcer til forsvaret allerede ved næste forsvarsforlig.

Efter regeringens indstilling skal forsvarsforligskredsen, der ud over regeringspartiet Venstre består af SF, R, K, S, DF, LA, høres, inden Folketinget træffer den endelige beslutning.

17 kommentarer
Vis kommentarer