De Radikale tror på bred aftale om udlændingepolitik

De Radikale vil bruge SR-regeringens integrationsudspil til bred aftale, siger partileder Morten Østergaard

De Radikale frygter ikke at stå isoleret tilbage i udlændingepolitikken, efter at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, lørdag på kongressen i Aalborg bejlede til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at indgå et bredt forlig om asyl og udlændinge.

De siger De Radikales leder, Morten Østergaard, på partiets landsmøde i Nyborg Strand.

- Socialdemokraterne har foreslået, at man skal samarbejde om en slags nationalt kompromis om flygtningesituationen. Der stiller Det Radikale Venstre ikke hindringer i vejen for, siger Morten Østergaard.

Løkke og integrationsminister Inger Støjberg (V) har annonceret flere stramninger fra V-regeringen end de allerede kendte udmeldinger om lavere integrationsydelse et års ventetid, før krigsflygtninge kan få familiesammenføring.

De Radikale peger på SR-regeringens integrationsudspil som mulig inspiration, forklarer partilederen.

- En europæisk løsning har S og V nærmet sig med udmeldingen de 1000 flygtninge, man er enige om at tage. Samt en opprioritering af den humanitære bistand. Man kan se for sig, at der kan samles et bredt flertal, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Men det virker, som om I skal holdes ude, mens S, V og DF er inde?

- For mig er det som altid det politiske indhold, der er afgørende. Min opfordring til Socialdemokraterne er egentlig bare, at vi fortsætter den kurs, vi havde i regeringen, hvor vi fandt en ny balance i udlændingepolitikken, siger Morten Østergaard.

Han erkender, at han ikke kan forhindre Socialdemokraterne i at skærpe partiets udlændingepolitik for at få et forlig med V og DF.

- Substansen må afgøre det. Det afgørende er, om man skifter kurs eller holder retningen, siger Morten Østergaard.

36 kommentarer
Vis kommentarer