Annonce:
Annonce:

De Radikale vil straffe sex uden samtykke som voldtægt

De Radikale straffer ikke uskyldige ved at skærpe straf for voldtægt, siger partileder Morten Østergaard

Annonce:
Følg Politik

Det skal altid straffes som voldtægt, hvis man dyrker sex uden først at få samtykke fra sin partner. Den skærpede straf vil ikke ramme flere uskyldige, som Dommerforeningens formand, Mikael Sjöberg, frygter.

Det mener De Radikales leder, Morten Østergaard, som sammen med Socialdemokraterne og SF vil ændre voldtægtsparagraffen.

- En voldtægtslovgivning baseret på samtykke er velkendt fra andre lande. Det anbefales både af Europarådet og FN. Selvfølgelig skal anklagemyndigheden fortsat bevise det, hvis der ikke er samtykke, siger Morten Østergaard.

- Men vi mener, at det vil modernisere lovgivningen og sende et klart signal om, at man ikke skal have seksuelt samkvem med hinanden, med mindre man er sikker på, at der er et gensidigt samtykke. Det er et vigtigt signal for at undgå voldtægt.

Morten Østergaard afviser, at S-R-SF's forslag skyldes sagen om gruppevoldtægt i 2014 i Herfølge mod en ung meget alkoholpåvirket kvinde. Byretten i Roskilde frifandt først de tre tiltalte, som Østre Landsret for nylig idømte ubetingede fængselsstraffe.

- Vi har arbejdet med forslaget i længere tid. Det er vigtigt at få sendt et signal, når masser af unge kommunikerer med Snapchat og billeder, der flyver frem og tilbage. Der skal foreligge et samtykke, før man har seksuelt samkvem, siger Morten Østergaard.

Han frygter ikke, at domstolene får sværere ved at bedømme beviserne i sager om voldtægt, hvor det ofte er påstand mod påstand, når parterne kender hinanden.

- Vi synes, at der er for mange voldtægter i Danmark, og mørketallet er for stort. Vi har ønsket at kaste lys over en gråzone, siger Morten Østergaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: