De Radikales leder afviser DF-kritik om terror

De Radikale har ikke medansvar for terror med slap udlændingepolitik, svarer Morten Østergaard til DF-kritik

Det er "absurd", at De Radikale skulle have et medansvar for weekendens terrorangreb i København med to dræbte civile og fem sårede betjente, fordi partiet har åbnet de danske grænser for ekstremister som følge af udlændingeloven fra 1983.

Det siger De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, på vej ind til et Ecofin-møde med EU's finansministre i Bruxelles.

Han afviser dermed kritik fra Dansk Folkepartis folketingskandidat Aia Fog, der i jp.dk og på TV2 News har kritiseret De Radikale, som "står for de ekstremt åbne grænser".

- Jeg deltog i går aftes i mindehøjtideligheden inde ved Krudttønden. En smuk manifestation, hvor alle politiske partier var repræsenteret, siger han tirsdag morgen.

Østergaard henviser til "forsonende ord" ved arrangementet både fra statsministeren og formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark samt smukke taler fra den franske ambassadør og formanden for Politiforbundet.

- Og jeg vil ikke lade en folketingskandidat fra Dansk Folkeparti slå skår i et billede af et Danmark, der står sammen i en svær tid. Jeg synes, udtalelsen er absurd og taler for sig selv, siger De Radikales partileder.

Aia Fog er næstformand i Trykkefrihedsselskabet og skriver i netavisen Den Korte Avis på internettet.

I 2007 gik hun til Dansk Folkeparti fra Socialdemokraterne, som hun mente havde svigtet sit sociale ansvar. I 2009 kandiderede hun til EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, som hun nu er opstillet for i Brøndby-kredsen.

Aia Fog mener, at De Radikale har et ansvar for terrorangrebet i weekenden.

- De Radikale står for de ekstremt åbne grænser, sagde hun mandag til jp.dk.

- Vi har fået vedtaget en udlændingelov, som åbner vores grænser fuldstændig, og som ikke har kunnet dæmme op for, at vi nu står med en ekstremist, som har angrebet vores samfund og de værdier, som er bærende for vores retssamfund, sagde hun til netavisen.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.