De slipper også for tvangs-grønt: 'Hykleri'

Når der skal serveres mad under regeringens forhandlinger med Folketingets ordførere, vil der ikke blive dikteret kødfri dage. Modsat hvad der er tilfældet i statens kantiner

Mens statens ansatte kan se frem til to kødfri dage om ugen i kantinen, så forholder det sig ganske anderledes for politikerne på Christiansborg.

Folketinget er ikke underlagt reglerne, da det ikke er en statslig arbejdsplads. Dertil kommer, at der heller ikke vil blive dikteret vegetar-dage, når der serveres mad under ministrenes forhandlinger med Folketingets ordførere. 

Således oplyser Finansministeriet til Ekstra Bladet, at mad under forhandlinger ikke er en del af statens strategi for kødfri dage.

Den oplysning bliver modtaget med glæde hos Liberal Alliances gruppeformand, Ole Birk Olesen. Han mener dog, at hykleriet driver ned ad væggene, når de ansatte i staten kan se frem til tvangs-grønt.

- Jeg er da helt enig i, at det kan man ikke byde ministrene og Folketingets ordførere. Men det kan man da heller ikke byde de statsansatte. Så hykleriet er meget tydeligt, siger Ole Birk Olesen.

- Jeg tror, at regeringen frygter, at det vil være svært at samle Folketingets partier til møder, der foregår i frokostpausen eller mellem kl. 18 og 19 om aftenen, hvis der er en regel om, at der ikke må serveres kød to ud af fem gange, fortsætter han.

Vegetar-tvang: Bare ikke på Borgen

Han ville ikke selv dukke op til møder, hvis det blev dikteret, at menuen står på vegetarmad.

- Der er meget mad, der ikke indeholder kød, som jeg godt kan lide. Men jeg gider ikke være underlagt en ideologi om, at man ikke må spise kød. Så jeg ville selv have den indstilling, at hvis regeringen ud fra den ideologi serverede den slags mad, så ville jeg sige, at jeg ikke kommer til møder i spisetiden, siger Ole Birk Olesen.

Grønt i kantinen
De kødfri dage i kantinerne følger af regeringens nye indkøbsstrategi for staten. Denne indeholder desuden et krav om, at der højst må serveres okse- eller lammekød én dag om ugen i statens kantiner.

Finansministeriet oplyser, at kantinerne i ministerierne er omfattet af strategien.

'Som det fremgår af strategien vedrører tiltaget med vegetarisk mad de statslige kantiner - naturligvis inkl. Finansministeriets og øvrige ministeriers'´, lyder det i et skriftlig svar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter