Debatter og brevstemmer: Her er 20. valgdag

Debatter, der batter på Ekstra Bladet hele dagen, de mystiske skyggekandidater og deadline for at brevstemme. Her er et lille overblik over nogle af de historier, der har taget fokus på valgdag nummer 20

Ekstra Bladet holder debat-døgn hele mandag og natten til tirsdag. Her kan du se reality-stjernen Gustav besøge studiet

Så oprandt ugen, hvor krusedullen skal sættes i en lille boks med forhæng. Det er 20. valgdag, og der er tre dage tilbage af kampen mellem blokkene.

Ekstra Bladet giver her et overblik over nogle af de valghistorier, vi skrev om på valgdag nummer 20.

Debatter i lange baner
Udhvilede oven på weekenden har Ekstra Bladet afholdt - og afholder - en stribe af debatter på tv hele mandag og natten til tirsdag. Vi kalder det Demokratiets Dag.

Poul Madsen blev blandt andet udfordret på, om Ekstra Bladet favoriserer og nedgør bestemte politikere, da han mødte Jan E. Jørgensen og Jacob Engel-Schmidt fra Venstre i 'Et par på Madsen'.

Direkte fra Næstved tørnede Venstres Bertel Haarder sammen mod Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theill i en debat, hvor borgerne i fik lov at stille spørgsmål om alt fra dyrevelfærd til arbejdspladser i udkantsdanmark. Se hele programmet her.

De to ovenstående debatter er blot et lille udsnit af de mange diskussioner, der har kørt og stadig kører. Følg med her.

Fik check fra sigtet i korruptionssag
Med kun tre dage tilbage af valgkampen, kom det i dag frem, at Lars Løkke Rasmussen er venner med en 51-årig it-topchef, som er sigtet i en historisk stor korruptionssag.

Vennen har også doneret 34.590 kroner til Løkkes hjertebarn, Løkkefonden.

- Jeg er nu også orienteret om, at det firma er i kikkerten i forhold til en korruptionssag. Om der er noget i den sag, ved hverken du eller jeg. Ingen er skyldige, før de er dømt. Det siger sig selv, at LøkkeFonden ikke kan acceptere at få penge fra firmaer, der har gjort noget ulovligt. Så hvis der er noget i den sag, så bliver pengene returneret, siger Lars Løkke Rasmussen til Ekstra Bladet.

Du kan læse hele historien her.

De såkaldte skyggekandidater
Jesper Hostrup Hansen er kandidat i Gentofte for Socialdemokraterne. Men han vil slet ikke i Folketinget. Nej, Jesper Hostrup Hansen er en såkaldt skyggekandidat, der stiller op, for at forsøge at få en helt anden valgt ind. I det her tilfælde Jeppe Bruus fra Gladsaxe.

Sagen er den, at nogle partier har regler, som gør, at en kandidat ikke må stille op for flere kredse. Dermed kan der være kandidater, som ikke har en særlig stor vælgerskare til at sende stemmer af sted til personen.

Det er derfor, Jesper Hostrup Hansen stiller op. Han stiller op for at føre valgkamp for Jeppe Bruus i sin kreds i Gentofte. På den måde når Jeppe Bruus endnu længere ud end kredsen i Gladsaxe.

Du kan læse mere om de mystiske skyggekandidater her.

Venstre freder fradrag
I dag blev også dagen, hvor Venstre meldte ud, at de ville frede fradraget på fagforeningskontingent. Det betyder, at partiet har ændret mening, for tidligere mente partiet, at de ønskede at sænke fradraget.

- Vi har haft et forslag om et loft på fradraget, fordi vi synes, at nogle fagforeninger administreres for dyrt. Men i går sendte jeg invitationer til trepartsforhandlinger, siger Lars Løkke til DR og fortsætter:

- Og så vil det være en mærkelig måde at byde op til dans på, at man går ind med et krav om at sænke fradraget. For vi ved, at det er et emne, der ligger dem meget på sinde.

Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokraterne giver dog ikke meget for forslaget:

- Vi skal huske på, at da vi indførte fradraget for det faglige kontingent, kaldte Venstre det for blodpenge.

Læs mere her og her.

Sidste udkald for brevstemmerne
Selv om brevstemmerne først bliver talt op sammen med de almindelige stemmer på torsdag, så er der deadline for at brevstemme i morgen, tirsdag.

- Det er, fordi Post Danmark og kommunerne skal kunne nå at fragte stemmerne hen til det valgsted, hvor man skulle have stemt, inden klokken ni på valdagen, siger Christine Boeskov, der er valgkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Husk, at du kan brevstemme i alle kommuner - ikke kun den, du bor i.

Du kan læse mere om brevstemmerne her.

2 kommentarer
Vis kommentarer