Demonstration mod egen fagforening: 'Det er en banebrydende dårlig aftale'

Falck-redderne har fået nok af deres fagforening 3F. Den nye overenskomst er simpelthen for dårlig, lyder det fra demonstration foran fagforeningen

Falck-redderne samlet foran 3F's hovedkvarter midt i København. Foto: Kenneth Meyer
Falck-redderne samlet foran 3F's hovedkvarter midt i København. Foto: Kenneth Meyer

Nu er det nok!

Sådan lød budskabet fra en stor demonstration foran 3F i København. Normalt er det 3F, der kæmper sammen med deres medlemmer mod arbejdsgiverne. Men i dag kæmpede medlemmerne mod deres egen fagforening.

Falck-reddernes tillidsmænd havde samlet tropperne til en stor demonstration foran 3F's hovedsæde i København i protest over en ny overenskomst. Den er simpelthen ikke god nok.

- Jeg er rigtig, rigtig skuffet, især over at 3F ikke har taget os med på råd, når vi skulle forhandle den nye overenskomst, siger Jørgen Knudsen der er talsmand for Falck-redderne.

På et andet skilt i den karakteristiske gule ambulancefarve med grønne striber stod der: Jeg hjælper alle, hvem hjælper mig?

Her ses en del af demonstrationen mod 3F. Privatfoto.
Her ses en del af demonstrationen mod 3F. Privatfoto.
 

Dårlig aftale
Falck-redderne er sure over, at 3F ikke har varetaget deres interesser i den såkaldte OK17-aftale. Der er en overenskomstaftale 3F har lavet på vegne af flere forskellige arbejdsgrupper indenfor transportsektoren.

- Hovedparten af redderne under 3F ser aftalen som banebrydende dårlig, og som en aftale der forringer løn og arbejdsvilkår, der er godkendt af 3F, siger Jørgen Knudsen om resultatet af overenskomsten.

Inden forhandlinger gik i gang afleverede den samlede reddergruppe en række forslag til 3F, som de håbede på kunne komme med i overenskomsten.

Blokade af 3F
Den oprindelige plan for dagens demonstration var en blokade af 3F's hovedsæde i Kampmannsgade på Vesterbro i København.

Men den idé blev droppet. I stedet blev det til en demonstration foran fagforeningen i protest. I en Facebook-gruppe havde flere hundrede meldt deres ankomst til demonstrationen.

Nogle af Falck-redderne var mødt op i arbejdstøjet for at vise deres udtilfredshed med fagforeningen 3F. Foto: Kenneth Meyer
Nogle af Falck-redderne var mødt op i arbejdstøjet for at vise deres udtilfredshed med fagforeningen 3F. Foto: Kenneth Meyer

Et af kernepunkterne i den nye overenskomst er, at man angiveligt skulle have øget arbejdstiden for Falck-redderne på døgnvagterne i den nye overenskomst.

Falck-reddernes arbejdsdag skulle i følge Jørgen Knudsen blive forlænget med en time for hver døgnvagt, hvilket de ikke vil finde sig i.

3F: Vrøvl
Forhandlingerne om den nye overenskomst har stået på i lang tid, og 3F har forhandlet med flere forskellige special-grupper i den nye overenskomst.

- Jeg står fuldt ud indenfor den nye overenskomst. Det er simpelthen vrøvl, at de (Falc-redderne) kommer til at arbejde længere tid på en døgnvagt. Det er simpelthen det stik modsatte af, hvad vi har forhandlet, siger chefforhandler for 3F's transportgruppe Jan Villadsen.

Overenskomsten blev forhandlet færdig i sidste uge, men 3F har ikke nået at informere deres medlemmer om alle elementerne af den nye overenskomst.

- De skulle lige have ventet med deres demonstration i tre dage, for på torsdag vil vi afholde informationsmøder, hvor vil fortælle om alle 30 protokollater, her vil det fremgå, at der ikke er tale om forringelser i den nye overenskomst, fortæller Jan Villadsen.

'Sandheden' kommer frem
De 30 protokollater er separate dokumenter, der kan have betydning for selve forhandlingsresultaterne. De har ikke været tilgængelige for tillidsmændene hos Falck. Det har kun uddrag af hele overenskomstens grundlag.

Stridigheden om den effektive arbejdstid går på, om Falck-redderne kommer til at arbejde en time mere om dagen effektivt. Det siger tillidsmændene fra Falck, at de kommer til.

Her mener 3F, at de har forhandlet frem til, at de får en fem timers kortere arbejdsdag, da de ikke længere skal stå til rådighed i 18 timer, som de før skulle, når de havde en døgnvagt.

3F holder informationsmøder for alle medlemmer torsdag, hvor Jan Villadsen oplyser, at 3F vil fortælle 'sandheden' om den nye overenskomst.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen