Den hemmelige socialdemokrat tæller pengene: Så meget har bogen indtjent

Den kontroversielle bog er blevet solgt i næsten 30.000 eksemplarer og har dermed indtjent op mod 1,5 millioner danske kroner

Den hemmelige socialdemokrat har tjent kassen på sin bog (Foto: People's Press)
Den hemmelige socialdemokrat har tjent kassen på sin bog (Foto: People's Press)

De danske folketingsmedlemmerne vælter ikke i penge med en årsløn på 616.295, men en hvis hemmelig socialdemokrat har kunne sætte lidt mere ind på bankkontoen det seneste år.

For præcis et år siden udkom 'Den hemmelige socialdemokrat', og den skabte hurtig ballade på Christiansborg. Siden er den ifølge forlaget solgt i omkring 30.000 eksemplarer, skriver Politiko

Bogen blev udgivet af forlaget People’s Press, og Jakob Kvist er overrasket over, hvor meget opmærksomhed den fik.

- Det var et meget hektisk forløb. Det blev en meget stor sag, og vi havde ikke forventet, at det hele skulle gå så meget amok. Han eller hun har tjent i underkanten af halvanden million. Det er et sted mellem en million og halvanden million, men det er nærmere det sidste siger han til Berlingskes politiske site, Politiko.dk.

Da bogen udkom, skabte det stor polemik i Socialdemokratiets folketingsgrupper, der formentlig havde set frem til en rolig vinterferie. Efterfølgende startede en regulær klapjagt i forsøget på at finde bogens afsender.

Den hovedmistænke var i en lang periode Rasmus Prehn, men han afviste at være bogens forfatter.

- Det har været rigtig ubehageligt. Og jeg vil da gerne renses. Derfor håber jeg, at den eller dem, der har skrevet den, stiller sig frem, så vi kan komme videre, lød det fra den socialdemokratiske trafikordfører inden gruppemødet, sagde han dengang til Ekstra Bladet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt blev dengang også spurgt ind til bogens indhold, men nægtede at forholde sig til den.

- Jeg beskæftiger mig ikke med skønlitteratur. Vi skal tale politik på mødet, sagde statsministeren, inden hun forsvandt ind til mødet.

Bogen beskriver magtbalancen i den socialdemokratiske folketingsgruppe, og i følge forlaget er bogen skrevet af et medlem, der har siddet i gruppen siden 2005.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.