Den Lille Havfrue vandaliseret

Den Lille Havfrue er blevet malet rød

En af Danmarks største turistattraktioner, Den Lille Havfrue, har været udsat for hærværk.

Havfruens hoved og store dele af kroppen er blevet malet rød. Ekstra Bladets udsendte har ved selvsyn konstateret hærværket på nationalklenodiet, som Københavns Politi desuden beretter om på Twitter.

Politiet fortæller til Ritzau, at de først blev gjort opmærksom på det, da Ekstra Bladet ringede.

- Jeg kan sige så meget, at hun i hvert fald ikke længere er bronzefarvet. Det var faktisk Ekstra Bladet, der ringede ind og anmeldte det. Så kører vi derud, og Den Lille Havfrue er ganske rigtig malet rød, siger vagtchef Thomas Tarpgaard.

Foran statuen er der med rød farve skrevet 'Danmark defend the whales of the Faroe Islands' (Danmark beskyt Færøernes hvaler).

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet
 

Det er formentlig en henvisning til den tilbagevendende tradition på Færøerne, hvor grindehvaler bliver slagtet i hundredevis. Traditionen bliver hvert år mødt med vrede verden over.

Ingen har endnu taget ansvar for ugerningen.

Københavns Kommune oplyser tirsdag morgen til Ekstra Bladet, at de blev kontaktet af Københavns Politi, og at der allerede er bestilt rensning af statuen, som forventes at være tilbage i sin normale farve i løbet af dagen.

Langt fra første gang.
Det er ikke første gang, at Den Lille Havfrue har været udsat for hærværk. I 1964 mistede den sit hoved, mens den ene arm blev savet af i 1984.

I 1998 var turet så igen kommet til hovedet. I løbet af natten havde ukendte gerningsmænd således savet statuens hoved af med en nedstryger. Tre dage senere blev hovedet fundet igen.

Senest blev Den Lille Havfrue væltet ned fra sin sten i 2003 - og nu er den altså gal igen. Denne gang har gerningsmændene så benyttet sig af maling.

Den mest berømte sild i byen fylder 100 år