Annonce:
Annonce:

Departementschef stopper efter skandalesag

Thomas Ahrenkiel skal fra 1. september 2020 være Danmarks ambassadør i Berlin, oplyser Forsvarsministeriet

I december udtalte forsvarsministeren på et pressemøde, at hun, trods skandalen, fortsat havde tillid til Ahrenkiel. Henrik Qvortrup forklarer sagen her.
Annonce:
Følg Politik

VED DU NOGET? TIP Ekstra Bladets journalister på ditte.lynge@eb.dk

Efter blot fire år længes departementschefen i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, hjem til Udenrigstjenesten og skal derfor fra september være Danmarks ambassadør i Berlin.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

'Thomas har gennem de seneste mange år ydet en stor indsats for Forsvarsministeriet. Jeg vil gerne takke ham for indsatsen og for vores samarbejde. Danmark får en meget kompetent ambassadør i Berlin. Jeg ønsker ham al mulig held og lykke,' udtaler forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Her er tidligere spionchefs blakkede fortid

Annonce:

Sad på hænderne
Hvad der efter blot fire år på posten ifølge ministeriet nu har givet Ahrenkiel lyst til et nyt job, melder pressemeddelelsen intet om. Sikkert er det dog, at departementschefen i vinter blev udsat for hård kritik, da en stor skandale skyllede ind over Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Engell: Han svigtede sin minister groft

Sagen omhandlede mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som Rigsrevisionen var i gang med at undersøge. Det viste sig, at Thomas Ahrenkiel var blevet orienteret om sagen, men han videregav ikke informationen til minister Trine Bramsen.

I stedet røg den næsthøjest placerede embedsmand i ministeriet, Per Pugholm, i svinget på grund af sagen, og det undrede adskillige iagttagere, hvordan ministeren kunne have tillid til departementschefen.

Se billederne: Svindel-sigtets hus gennem vild forvandling

'Udfordrende'
Stillingen som departementschef i Forsvarsministeriet vil nu blive slået op, og Ahrenkiel fratræder sin stilling i august måned, oplyser ministeriet.

Snorksov i skandale-sag: 'Det er lidt teknisk'

'Jeg ser meget frem til at skulle fremme danske interesser over for en af vores vigtigste samarbejdspartnere og på et af de vigtigste eksportmarkeder.'

Annonce:

'Det betyder samtidig et farvel til et både spændende og udfordrende ministerområde, som er arbejdsplads for mange dygtige og dedikerede medarbejdere. Jeg vil gerne takke alle, jeg har arbejdet sammen med for godt med- og modspil. Det gælder selvfølgelig ikke mindst de ministre, som jeg har arbejdet tæt sammen med i mine år i departementet,' udtaler Thomas Ahrenkiel i pressemeddelelsen.

Opgørelse: Forsvaret deponerede 1,6 millioner hos elfirma

Afsløring på afsløring
Ekstra Bladet har siden december beskrevet flere mulige svindelsager med tråde til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Blandt andet har Ekstra Bladet kunnet afsløre, at en mangeårig ansat ved styrelsen havde sit hus spækket med hundedyrt design, ligesom mandens hus over en kort årrække havde gennemgået en totalrenovering samt flere tilbygninger.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med både Trine Bramsen og Thomas Ahrenkiel, men ingen af dem har yderligere kommentarer, oplyser ministeriets pressetjeneste.

Nedenfor kan du læse flere af Ekstra Bladets afsløringer af mistænkelige forhold med tråde til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: